• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Gogoși de porumb – Crocante la exterior și pufoase la interior
Cină / Prânz

Gogoși de porumb – Crocante la exterior și pufoase la interior

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Gogoși de porumb

Gogoși de porumb

Recipe by vk

Azi vă propun ceva unic: Gogoși de porumb! Crocante la exterior și pufoase la interior, sunt perfecte ca gustare sau la o masă în familie.

Dacă aveți porumb fiert, încercați-le și pregătiți-vă să fiți uimiți de gust! Gogoșile din boabe de porumb sunt ideale pentru a fi servite simple sau cu sosuri.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 400 g 400 boabe de porumb fiert

  • 50 g 50 amidon de porumb

  • 150 g 150 făină albă

  • 100 ml 100 apă

  • 3-4 g 3-4 sare

Directions

  • Folosește 400 g de boabe de porumb fierte (conservă). Clătește boabele de porumb în 2-3 ape pentru a elimina lichidul din conservă.
  • Pune boabele de porumb într-un castron. Adaugă 50 g de amidon de porumb și 150 g de făină de grâu peste boabe.
  • Adaugă o linguriță rasă de sare (aproximativ 3-4 g). Poți adăuga condimente opționale, precum piper, brânză sau fulgi de ardei iute, după preferințe. Amestecă bine ingredientele folosind o furculiță.
  • Adaugă treptat 100 ml de apă în amestec, până când obții o consistență semi-umedă și lipicioasă.
  • Pregătește bucăți mici de hârtie de copt, tăiate în pătrățele (aproximativ 8×8 cm).
  • Umezește mâinile și formează gogoșele din amestec, aplatizându-le ușor. Așază gogoșelele pe hârtia de copt pentru a preveni lipirea lor de tigaie.
  • Încinge într-o tigaie aproximativ 1 litru de ulei. Transferă gogoșelele în uleiul încins, împreună cu hârtia de copt. Pe măsură ce se prăjesc, hârtia se va desprinde singură.
  • Prăjește gogoșelele timp de 3 minute pe o parte și 2 minute pe cealaltă, până devin aurii și crocante.
  • Scoate gogoșelele prăjite pe un grătar sau pe șervețele de hârtie pentru a scurge excesul de ulei.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Ghiveci de Legume – Tocăniță de legume chiar și pentru Iarnă – Ghiveci savuros de legume

Acest ghiveci de legume se realizează cu ușurință folosind ingrediente proaspete și bogate în arome.…

Salate

Salată de vinete, cu Vinete Coapte la CUPTOR, cu Ceapă și Maioneză

Cină / Prânz

Cartofi Țărănești la Cuptor – Cartofi la cuptor cu Șuncă, Ceapă, Usturoi – Nemaipomenit!

Combinația cu șunca, ceapa și usturoiul a dat o savoare desăvârșită întregului preparat. La final,…

Post

Perfect pentru cei care țin post – Orez cu legume si fasole, rapid și delicios

Prăjituri / Dulciuri

Desert cu Fructe – Rapid și delicios, super răcoros

Cină / Prânz

Supă cremă de dovlecel – Super fină și gustoasă

Cină / Prânz

Salată Caesar cu Pui

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură de casă simplă și rapidă cu lămâie și portocală – Rețetă FRESH

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.