Gogoși de porumb
Recipe by vkAzi vă propun ceva unic: Gogoși de porumb! Crocante la exterior și pufoase la interior, sunt perfecte ca gustare sau la o masă în familie.
Dacă aveți porumb fiert, încercați-le și pregătiți-vă să fiți uimiți de gust! Gogoșile din boabe de porumb sunt ideale pentru a fi servite simple sau cu sosuri.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
400 g 400 boabe de porumb fiert
50 g 50 amidon de porumb
150 g 150 făină albă
100 ml 100 apă
3-4 g 3-4 sare
Directions
- Folosește 400 g de boabe de porumb fierte (conservă). Clătește boabele de porumb în 2-3 ape pentru a elimina lichidul din conservă.
- Pune boabele de porumb într-un castron. Adaugă 50 g de amidon de porumb și 150 g de făină de grâu peste boabe.
- Adaugă o linguriță rasă de sare (aproximativ 3-4 g). Poți adăuga condimente opționale, precum piper, brânză sau fulgi de ardei iute, după preferințe. Amestecă bine ingredientele folosind o furculiță.
- Adaugă treptat 100 ml de apă în amestec, până când obții o consistență semi-umedă și lipicioasă.
- Pregătește bucăți mici de hârtie de copt, tăiate în pătrățele (aproximativ 8×8 cm).
- Umezește mâinile și formează gogoșele din amestec, aplatizându-le ușor. Așază gogoșelele pe hârtia de copt pentru a preveni lipirea lor de tigaie.
- Încinge într-o tigaie aproximativ 1 litru de ulei. Transferă gogoșelele în uleiul încins, împreună cu hârtia de copt. Pe măsură ce se prăjesc, hârtia se va desprinde singură.
- Prăjește gogoșelele timp de 3 minute pe o parte și 2 minute pe cealaltă, până devin aurii și crocante.
- Scoate gogoșelele prăjite pe un grătar sau pe șervețele de hârtie pentru a scurge excesul de ulei.