61        Vezi rețeta                                    
 Inele de Ceapă – probabil cea mai rapidă și mai la îndemână gustare ce o vei face. Iata în cele ce urmeaza Cum să Faci Inele de Ceapă Pane Crocante cu FULGI de Porumb și pesmet. Rețeta de inele de ceapă, se face foarte ușor și tot ce ai nevoie sunt doar câteva ingrediente ce mereu le ai la îndemână.
  Ingrediente
Ingrediente pentru inele de ceapă crocante
- ceapă calibru mare (2-3 cepe) tăiată în inele de aproximativ 1 cm grosime
- 200-300 g pesmet din pâine
- 200-300 g fulgi de porumb marunțiți în blender
- 1 l ulei
Ingrediente aluat “tempura”:
- ierburi aromatice (cimbru, rozmarin, salvie)
- 1/2 linguriță boia dulce sau iute
- 1 1/2 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper proaspăt râșnit
- 50 g fulgi de porumb mărunțiți în blender
- 150 făină de grâu
- 100 g amidon de porumb
- 330 ml bere fără sau cu alcool
Pentru sosul de maioneză și ketchup:
- 1 lingură cu vârf de maioneză
- 1 lingură de ketchup
- 1 linguriță de muștar
- opțional sos de ardei iute
Sosul de iaurt:
- 100 g iaurt gras
- verdeață (mentă, codițe de ceapă, pătrunjel sau mărar)
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță miere de albine
- un vârf de ardei iute
- sare după gust
- piper după gust
- zeama de la 1/2 lămâie
Preparare
- Combină făina, amidonul, ierburile aromatice, sarea, boia, piperul, fulgii de ardei iute și fulgii de porumb mărunțiți.
- Adaugă berea fără alcool peste amestecul uscat și amestecă până obții un aluat gros, similar cu cel pentru clătite.
- Înmoaie inelele de ceapă în aluatul tempura, apoi treci-le prin pesmet normal sau prin fulgi de porumb mărunțiți.
- Încinge uleiul într-o cratiță și prăjește inelele de ceapă până devin aurii și crocante.
- Combinați ingredientele pentru fiecare sos în părți separate și amestecați bine.
 
 

