
Supă Cremă de Usturoi Prăjit în Coajă | Supă de Usturoi Fină și Cremoasă
Recipe by CristinaO supă cremă de usturoi copt în coajă sau nu, trebuie să fie subtilă și nici o aromă sa nu predomine. Astfel a luat naștere această rețeta de supă cremă de usturoi prăjit în coajă. E destul de ciudat să spui, supă de usturoi fină și cremoasă, dar se poate.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
7-8 7-8 căței de usturoi – o căciulie
300-400 g 300-400 cartofi
3 3 cepe medii
1 1 păstarnac/pătrunjel rădăcină
1/2 1/2 țelină
3-4 3-4 feliuțe de bacon
1.5 l 1.5 apă
20 ml 20 ulei măsline sau floarea soarelui
sare și piper după gust
Directions
- Caramelizează ceapa tăiată mărunt în ulei încălzit într-o oală, adăugând sare și piper.
- Pregătește restul legumelor (păstârnac, țelină, cartofi), tăindu-le în cubulețe mici pentru a se găti rapid.
- Adaugă usturoiul în coajă în oala cu ceapă caramelizată pentru a dezvolta aroma fără a-l arde.
- Adaugă restul legumelor în oală și lasă să se călească puțin.
- Acoperă cu apă (aproximativ 1.5 litri) și lasă să fiarbă până când toate legumele sunt moi.
- După ce legumele sunt fierte, scoate usturoiul și îndepărtează-i coaja.
- Blenduiește supa până devine cremoasă.
- Ajustează gustul cu sare și piper după necesitate.
- Prăjește baconul între două foi de hârtie de copt într-o tigaie până devine foarte crocant.
- Servește supa cremă de usturoi cu bucăți de bacon crocant și garnisită cu cimbru lămâios.