Inele de Ceapă, Cum să Faci Inele de Ceapă Pane Crocante cu FULGI de Porumb
Recipe by CristinaInele de Ceapă – probabil cea mai rapidă și mai la îndemână gustare ce o vei face. Iata în cele ce urmeaza Cum să Faci Inele de Ceapă Pane Crocante cu FULGI de Porumb și pesmet. Rețeta de inele de ceapă, se face foarte ușor și tot ce ai nevoie sunt doar câteva ingrediente ce mereu le ai la îndemână.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Ingrediente pentru inele de ceapă crocante
ceapă calibru mare (2-3 cepe) tăiată în inele de aproximativ 1 cm grosime
200-300 g 200-300 pesmet din pâine
200-300 g 200-300 fulgi de porumb marunțiți în blender
1 l 1 ulei
- Ingrediente aluat “tempura”:
ierburi aromatice (cimbru, rozmarin, salvie)
1/2 1/2 linguriță boia dulce sau iute
1 1/2 1 1/2 linguriță de sare
1/2 1/2 linguriță de piper proaspăt râșnit
50 g 50 fulgi de porumb mărunțiți în blender
150 150 făină de grâu
100 g 100 amidon de porumb
330 ml 330 bere fără sau cu alcool
- Pentru sosul de maioneză și ketchup:
1 1 lingură cu vârf de maioneză
1 1 lingură de ketchup
1 1 linguriță de muștar
opțional sos de ardei iute
- Sosul de iaurt:
100 g 100 iaurt gras
verdeață (mentă, codițe de ceapă, pătrunjel sau mărar)
1 1 cățel de usturoi
1 1 linguriță miere de albine
un vârf de ardei iute
sare după gust
piper după gust
zeama de la 1/2 lămâie
Directions
- Combină făina, amidonul, ierburile aromatice, sarea, boia, piperul, fulgii de ardei iute și fulgii de porumb mărunțiți.
- Adaugă berea fără alcool peste amestecul uscat și amestecă până obții un aluat gros, similar cu cel pentru clătite.
- Înmoaie inelele de ceapă în aluatul tempura, apoi treci-le prin pesmet normal sau prin fulgi de porumb mărunțiți.
- Încinge uleiul într-o cratiță și prăjește inelele de ceapă până devin aurii și crocante.
- Combinați ingredientele pentru fiecare sos în părți separate și amestecați bine.