Inele de măr în foietaj
Recipe by vkPentru un desert rapid și delicios, încearcă rețeta de inele de măr în foietaj! Merele crocante învelite în aluat pufos sunt perfecte pentru o gustare, un mic dejun special sau pentru a impresiona musafirii. Servește-le călduțe, cu sos caramel sau înghețată. Succesul e garantat!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 1 pachet aluat de foietaj
3 3 mere mari, dulci
150 g 150 zahăr
3 3 pliculețe zahăr vanilinat
1 1 linguriță scorțișoară
1 1 ou
1 1 praf de sare
Directions
- Curăță merele de coajă. Scoate cotoarele folosind o unealtă specială pentru scos cotorul. Taie merele în felii cu grosimea de aproximativ 8 mm, formând inele.
- Amestecă 150 g de zahăr cu 3 pliculețe de zahăr vanilat și o linguriță rasă de scorțișoară.
- Deschide aluatul foietaj și taie fâșii de aproximativ 2 cm lățime.
- Treci fiecare inel de măr prin amestecul de zahăr și scorțișoară pentru a-l acoperi uniform.
- Înfășoară fiecare inel cu o fâșie de aluat, trecând aluatul prin gaura din mijloc până când este complet acoperit.
- Așază inelele într-o tavă. Bate bine un ou cu un vârf de sare și unge inelele pe deasupra.
- Preîncălzește cuptorul la 180°C cu căldură de jos și de sus. Coace inelele timp de 30-40 de minute sau până când aluatul capătă o culoare aurie.
- După coacere, lasă-le să se răcească ușor și apoi sunt gata de servit.