Interesanta Rețetă de Mucenici MUNTENEȘTI Fierți cu Nucă
Recipe by CristinaEste o rețetă veche, o rețetă cu tradiție și să spun plăcută. Într-adevăr trebuie lăsată câteva ore să se aromatizeze și mai bine, mucenicii să își tragă aromele și să capete gustul acela de cozonac. Rețeta de mucenici muntenești este relativ simplă, nu necesită cine știe ce pregătire, și chiar dacă optezi să faci, mucenici muntenești de casă, o poți face foarte ușor.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
400 g 400 mucenici
250 g 250 nucă
100 g 100 zahăr, sau după gust
coajă rasă de la o lămâie
2 2 pliculețe zahăr vanilat
1-2 g 1-2 sare
15 ml 15 esență de rom
1-2 l 1-2 apă, în funcție de câtă zeamă doriți
Directions
- Într-o oală mare, adaugă 2 litri de apă la fiert. În apa fierbinte, adaugă zahărul alb, zahărul brun, sarea, cuișoarele, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Amestecă bine până la dizolvarea zahărului.
- Adaugă mucenicii muntenești în apa aromată și fierbe-i conform instrucțiunilor de pe pachet, aproximativ 10-12 minute, până când sunt bine fierti.
- După fierbere, transferă mucenicii și siropul obținut într-un castron mare. Adaugă nucă măcinată și esența de rom, amestecând bine pentru a încorpora toate ingredientele.
- Acoperă castronul cu un capac sau folie și lasă mucenicii să se odihnească pentru aproximativ două ore. Acest pas permite aromelor să se intensifice și mucenicii să absoarbă siropul.
- Înainte de servire, unge mucenicii cu miere de albine pentru un plus de dulceață și aromă.
- Mucenicii muntenești sunt gata de servit, perfecți pentru a fi savurați ca desert sau gustare dulce.