Leuștean pentru iarnă
Recipe by vkIată cum conserv leușteanul în borcan pentru a-i păstra gustul proaspăt și savuros luni întregi. Rețeta este simplă, folosind doar sare, mărar și oțet.
Leușteanul va adăuga savoare rapid oricărui preparat, de la supe și salate, la carne. Păstrarea în borcane asigură aroma sa tot anul.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 leuștean (spălat bine)
1 1 legătură bună mărar
10 g 10 sare neiodată/borcan
1 l 1 oțet de miere, slab, de 5°
Directions
- Spală bine leușteanul proaspăt (aproximativ 1 kg) în mai multe ape. Lasă-leușteanul să se scurgă pe un prosop pentru a absorbi umezeala.
- Înlătură tulpinile leușteanului, pune-le într-o pungă și congelează-le pentru a le folosi ulterior.
- Taie leușteanul mărunt, ca pentru ciorbă. Pune leușteanul tocat în borcane, îndesând bine.
- Adaugă mărar proaspăt în borcane (o crenguță în fiecare borcan). Presară aproximativ 10 g de sare grunjoasă neiodată în fiecare borcan.
- Toarnă oțet de miere (de 5°) până umpli borcanele. Închide borcanele cu capacul, strânge bine și depozitează-le în cămară.