
Limbă Prăjită | Broccoli la Tigaie
Recipe by vkAceasta reteta este una simpla si foarte usor de facut. E cu broccoli la tigaie, cu usturoi, cu ardei gras, ce mai o nebunie! Limba de vită poate fi înlocuită cu altă carne după preferință, dar gustul unic al limbii prăjite face acest preparat special.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 limbă fiartă și curățată
1 1 broccoli
1 1 ardei gras roșu
5-6 5-6 căței de usturoi
Sare și piper după gust
3-4 3-4 linguri de ulei de măsline
Directions
- Împarte brocoli în buchetele mici și spală-le bine.
- Curăță usturoiul și presară-l cu sare de mare, apoi zdrobește-l până obții o pastă.
- Taie ardeiul roșu în fâșii subțiri.
- Taie limba fiartă și curățată în felii subțiri.
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu.
- Adaugă brocoli și condimentează cu sare și piper. Carameliză-l ușor pe toate părțile.
- Când brocoli este aproape gata, adaugă fâșiile de ardei roșu și pasta de usturoi. Amestecă bine și lasă pe foc pentru câteva minute, până când legumele sunt ușor caramelizate dar încă crocante.
- În aceeași tigaie (sau într-una separată, dacă preferi), adaugă mai mult ulei de măsline dacă este necesar și așează feliile de limbă prăjită.
- Condimentează cu sare și piper, după gust. Prăjește limba 1 minut și jumătate pe fiecare parte, sau până când este bine încălzită și ușor rumenită.
- Așează feliile de limbă prăjită pe o farfurie, alături de brocoli și ardei caramelizat.
- Gustă și ajustează condimentele dacă este necesar.