• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Măceșe cu miere –  Un adevărat elixir pentru sezonul rece, plin de vitamine și antioxidanți
Rețete pentru Iarnă

Măceșe cu miere –  Un adevărat elixir pentru sezonul rece, plin de vitamine și antioxidanți

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Măceșe cu miere

Măceșe cu miere

Recipe by vk

Această rețetă de macerat de măceșe cu miere de albine este un adevărat elixir pentru sezonul rece, plin de vitamine și antioxidanți naturali. Cu un gust dulce-acrișor și o textură catifelată, măceșele transformate în acest remediu delicios îți fortifică imunitatea și îți aduc un strop de sănătate din inima naturii. Perfect pentru a înfrunta virozele de iarnă, acest preparat este simplu, dar plin de bunătăți esențiale.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2 kg 2 măceșe

  • 3-4 l 3-4 apă pentru spălat măceșele

  • 650 g 650 miere

Directions

  • Îndepărtează capetele măceșelor.
  • Taie măceșele și îndepărtează semințele și perișorii din interiorul lor, deoarece aceștia sunt iritanți pentru stomac și colon.
  • Spală cochiliile de măceșe în mai multe ape (3-4 clătiri) pentru a elimina complet perișorii și alte impurități.
  • Uscarea măceșelor (opțional):
  • Dacă nu vrei să cureți măceșele imediat, le poți lăsa la uscat pe ziar sau în cuptor la 40-60°C cu ventilație, până se deshidratează.
  • Prepararea maceratului:
  • După ce cochiliile de măceșe sunt curățate, pune-le într-un borcan curat.
  • Adaugă miere de albine peste cochiliile de măceșe, amestecând bine pentru a te asigura că mierea le acoperă complet.
  • Umple borcanul cu măceșe și miere, lăsându-le să macereze timp de 2-3 săptămâni.
  • Păstrează borcanele cu macerat în frigider pentru a preveni fermentarea. Dacă preferi o ușoară fermentație cu gust de alcool, poți lăsa borcanele afară.
  • Consum:
  • Maceratul poate fi consumat în perioada iernii, fie ca atare, cu lingura, fie adăugat în ceai pentru îndulcire și vitaminizare.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Pârjoale Modovenești | Pârjoale cu Piure de Cartofi | Chiftele Moldovenești

Ovo-Lacto-Vegetarian

Tocinei Bucovineni: Așa de bun, că te lingi pe degete și ceri mai mult

Prăjituri / Dulciuri

Clătite la Cuptor – Rețetă de la neamuri din Germania cu ciocolată și banane

Rețete pentru Iarnă

Gem de Piersici pentru iarnă – Gem de piersici cu Portocale – Un adevărat deliciu

Îți prezint o rețetă de gem de piersici cu portocale, ideal pentru perioada iernii, extrem…

Cină / Prânz

Tigaie picantă cu pui și legume –  Arome care te vor face să transpiri

Cină / Prânz

Rețete de Post | Dovlecel Umplut cu Ciuperci | Rețete Dovlecel | Rețete Vegane Simple

Prăjituri / Dulciuri

Cea mai Apetisantă Prăjitură cu Mere – Prăjitură cu Cana – Nimeni nu refuză încă o felie

Această prăjitură cu mere, preparată „cu cana”, se numără printre cele mai apetisante opțiuni pentru…

Rețete pentru Iarnă

Ketchup de casă – Sos special pentru Pizza, Burger și chiar Paste – Salvează rețeta, merită

Mai jos, am inclus lista de ingrediente pentru a vă face ușor să pregătiți această…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.