
Maioneză fără ulei
Recipe by vkMaioneză fără ulei – cremoasă, aromată și surprinzător de gustoasă!
Bucură-te de o maioneză delicioasă, fără grăsimi în exces! Textura sa fină și aroma intensă de usturoi o fac perfectă pentru sandvișuri, burgeri sau legume. E atât de bună încât vei dori să o savurezi direct din bol!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
50 g 50 iaurt grecesc
4 4 ouă fierte
20 ml 20 apă
10-15 ml 10-15 zeamă de lămâie
4-5 4-5 căței de usturoi
1 1 linguriță muștar dijon
1 1 linguriță miere de albine
1/2 1/2 linguriță sare
1/2 1/2 linguriță piper
Directions
- Curăță 4-5 căței de usturoi și mărunțește-i la cuțit pentru a fi mixați mai ușor.
- Pune usturoiul într-un bol și adaugă ½ linguriță de piper (după gust), ½ linguriță de sare, zeama de la ½ lămâie (strecurată pentru a evita sâmburii), 20 ml apă.
- Mixează cu blenderul vertical până obții o pastă fină.
- Adaugă peste această pastă 2 ouă întregi, 50 g iaurt grecesc (înlocuiește uleiul), 1 linguriță de muștar Dijon, 1 linguriță de miere pentru echilibrarea gustului.
- Continuă mixarea până obții o textură cremoasă și omogenă. Dacă este prea densă, mai adaugă câte 10 ml apă, puțin câte puțin.