![Mâncare de Pește [FRIPTURĂ DE PEȘTE] pe Pat de Legume la Cuptor](https://ed8x7xgerv7.exactdn.com/wp-content/uploads/2024/01/maxresdefault-21-1.jpg?strip=all&lossy=1&resize=530%2C530&ssl=1)
Mâncare de Pește [FRIPTURĂ DE PEȘTE] pe Pat de Legume la Cuptor
Recipe by CristinaMâncare de pește sau friptură de pește, totul făcut pe pat de legume la cuptor. Iată aici o rețetă de pește la cuptor, foarte ușor de făcut și perfectă pentru pofte sau dezlegare la peste. Așa-zisă friptură de pește pe pat de legume la cuptor este un lup de mare foarte delicios cu puține oase, si da, este o alternativa reusita pentru o cina fantastica.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
4 4 pești (250-300 g), lup de mare/doradă/macrou, păstrav, etc.
2 2 cepe mari
1 1 morcov mare
6 6 cartofi medii
1 1/2 1 1/2 căciulii de usturoi, 10-15 căței de usturoi
150 ml 150 vin alb
70 ml 70 ulei de măsline
Directions
- Tăiați cepele în fâșii subțiri și morcovul în rondeli sau fâșii subțiri. Tăiați cățeii de usturoi în fâșii subțiri.
- Tăiați cartofii în feliuțe subțiri cu ajutorul unei mandoline sau a unui cuțit. Puneți cartofii și morcovii într-o tavă mare, astfel încât să acopere fundul tavii.
- Adăugați ceapa și usturoiul peste straturile de cartofi și morcovi. Condimentați cu sare și piper după gust.
- Adăugați uleiul de măsline și amestecați totul bine.
- Filetați peștele și așezați bucățile de pește peste legume. Condimentați peștele cu sare și piper.
- Turnați vinul alb dulce peste totul.
- Acoperiți tava cu folie de aluminiu și foi de copt.
- Coaceți în cuptor timp de aproximativ o oră și 40 de minute la 180°C (356°F). La jumătatea timpului de coacere, scoateți folia și lăsați peștele și legumele să se rumenească frumos.
- În timp ce friptura de pește se coace, pregătiți vinegreta. Amestecați mărarul proaspăt, uleiul de măsline, ierburile de Provence, cubulețele de ardei iute și zeama de lămâie. Ajustați cantitățile după gust.
- După ce friptura de pește este gata, serviți-o cu legumele din tavă și vinegreta pregătită.