Mâncare de Pește – Pește [HERING] la Cuptor, pe Pat de Ceapă
Recipe by CristinaCea mai delicioasă mâncare de Pește. Am făcut pește la Cuptor, hering pe pat de ceapă, super delicios. O rețetă cu pește rapidă, simplă și ușoară. Încearcă această rețetă cu pește și vei fi surprins de gust și dulceața preparatului. Totul se face foarte ușor, ingredientele sunt la îndemână, peștele e accesibil ca preț, iar rezultatul va fi unul pe măsură.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 hering (mărime medie-mică) congelat, sau proaspăt
1 1 ceapă mare
10-12 10-12 căței de usturoi
4-5 g 4-5 sare, sau după gust
1/4 1/4 linguriță piper
puțină zeamă de lămâie
2-3 2-3 felii de lămâie
2 2 crenguțe de rozmarin
3-4 3-4 fire de cimbru lămâios
60-70 ml 60-70 ulei de măsline
Directions
- Curățați heringul, tăind pe burtică și scoțând interiorul și branhii.
- Clătiți bine peștele și repetați procesul pentru fiecare bucătă de hering.
- Tăiați ceapa pește și mărunțiți usturoiul.
- Într-o tavă (de fontă sau de cuptor), răspândiți ceapa și usturoiul.
- Condimentați cu sare, piper proaspăt râșnit și adăugați 50-70 ml de ulei de măsline.
- Așezați heringul curățat peste patul de ceapă și usturoi.
- Adăugați rozmarin, cimbru și câteva felii de lămâie.
- Condimentați din nou cu sare și adăugați un pic de ulei de măsline pe deasupra.
- Acoperiți tava cu hârtie de copt.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 50 de minute.
- După 50 de minute, lăsați heringul să se rumenească pentru încă 10-15 minute, în funcție de preferințe.