59        Vezi rețeta                                    
 Aceasta este o rețetă delicioasă și relativ simplă de paste cu un sos cremos de avocado, perfectă pentru o cină sănătoasă. Sper că te vei bucura de această rețetă și îți va aduce o experiență culinară plăcută!
  Ingrediente
- 500 g paste Fettuccine
- 3 buc Avocado copți
- 1 legătură de Pătrunjel proaspăt
- 3-4 fire de busuioc proaspăt
- 50 g Parmezan ras
- 40 ml ulei de măsline
- zeama de la o lămâie, sau după gust
- 1/4 linguriță piper proaspăt râșnit
- 1 linguriță rasă de sare, sau după gust
- 3-4 căței de usturoi mărunțiti
Preparare
- Într-o oală mare, fierbe apa cu sare până începe să clocotească.
- Adaugă pastele fettuccine și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aproximativ 6 minute pentru al dente).
- Tăiați avocado pe jumătate, îndepărtați sâmburele și scoateți pulpa cu o lingură.
- Stoarceți sucul de lămâie peste avocado. Adăugați usturoiul pisat, sarea, piperul și amestecați.
- Adăugați uleiul de măsline extravirgin și amestecați bine până când obțineți un sos cremos.
- Incorporați parmezanul ras, pătrunjelul tocat și busuiocul proaspăt.
- Scurgeți pastele și păstrați o parte din apa în care au fiert.
- Amestecați pastele cu sosul de avocado, adăugând puțină apă de fierbere dacă este necesar pentru a ajunge la consistența dorită.
- Serviți pastele calde, garnisite cu mai mult parmezan ras, nuci și câteva frunze de busuioc proaspăt.
 
 

