Mâncărică de ardei copți, cu roșii și ceapă
Recipe by CristinaCum să refuzi așa ceva! Mâncărică de ardei copți cu roșii și ceapă. Este una dintre cele mai gustoase mâncăruri cu ardei copți, perfectă pentru post. O astfel de rețetă de mâncărică de ardei gras copt cu roșii, ceapă și usturoi este foarte gustoasă și merită cu siguranță să fie încercată.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
12 12 ardei grași albi (indicat)
3 3 roșii medii
3 3 cepe
20 ml 20 ulei floarea-soarelui
7-8 7-8 căței de usturoi
sare și piper după gust
Directions
- Puneți ardeii direct pe flacăra aragazului sau în cuptor pe modul gratinare. Coaceți-i până când pielea se pârlește.
- După coacere, presărați sare peste ardei și acoperiți-i pentru a facilita curățarea.
- Tăiați ceapa mărunt. Într-o tigaie, încălziți uleiul și adăugați ceapa tocată.
- Condimentați cu sare și piper și caramelizați ceapa la foc mic pentru cel puțin 15 minute.
- Adăugați ardeii copți peste ceapa caramelizată.
- Pisați usturoiul și adăugați-l în tigaie. Amestecați bine.
- Tăiați roșiile în bucăți și adăugați-le în tigaie peste ardei.
- Lăsați totul la foc mic timp de 20-30 de minute până când se reduce lichidul și compoziția devine groasă. Înainte de a opri focul, adăugați usturoiul pisat pentru aromă.
- Lăsați mâncarea să se caramelizeze ușor în ultimele 5 minute pentru intensificarea gustului.
- Presărați pătrunjel verde tocat la sfârșit.