Mâncărică de cartofi cu SPANAC – Cea mai colorată rețetă de post
Recipe by CristinaAceastă Mâncărică de cartofi cu SPANAC transformă ingredientele de bază într-o mâncare complexă și satisfăcătoare, perfectă pentru cei care postesc, sunt vegani sau pur și simplu doresc să încerce o variantă sănătoasă și gustoasă de cartofi prăjiți.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
3 3 cartofi mari
200-300 g 200-300 spanac proaspăt
2 2 cepe medii
1 1 morcov mare
5 5 căței de usturoi
3 3 fire ceapă verde
1/2 1/2 legătură pătrunjel
60-70 ml 60-70 ulei
1 1 linguriță sare
1/2 1/2 linguriță piper
1/2 1/2 linguriță cimbru
Directions
- Se toacă ceapa și se taie cartofii și morcovii în cuburi de aproximativ un centimetru.
- Ceapa se călește în ulei încins, cu puțină sare și piper, până devine translucidă și ușor caramelizată.
- Se adaugă cartofii și morcovii tăiați în cuburi în tigaie, se condimentează cu mai multă sare și piper și se lasă să se prăjească până când devin crocanți și aurii.
- Când legumele sunt aproape gata, se adaugă spanacul proaspăt și se amestecă bine până când spanacul se înmoaie și eliberează o parte din sucul său, ajutând la deglazarea tigăii și la formarea unui sos delicios.
- Preparatul se servește cald, garnisit cu ceapă verde și pătrunjel proaspăt tocat, oferind un contrast de texturi și un amestec bogat de arome.