• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Mâncărică de cartofi – de post | Mâncărică de cartofi fără carne | Tocaniță de cartofi
Cină / Prânz

Mâncărică de cartofi – de post | Mâncărică de cartofi fără carne | Tocaniță de cartofi

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Mâncărică de cartofi - de post | Mâncărică de cartofi fără carne | Tocaniță de cartofi

Mâncărică de cartofi – de post | Mâncărică de cartofi fără carne | Tocaniță de cartofi

Recipe by vk

Dacă până acum considerai mâncărica de cartofi de post, ceva fără prea mult gust, am să îți arăt pas cu pas cum se face mâncărica de cartofi fără carne, dar cu gust!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1.5 kg 1.5 cartofi

  • 3-4 3-4 cepe medii

  • 4 4 caței de usturoi

  • 30-40 ml 30-40 ulei fl. soarelui

  • 1.5 kg 1.5 de roșii sau 3-4 linguri de pastă de tomate diluate într-un litru de apă sau un litru de suc de roșii

  • 2 2 ardei grași

  • 3 3 morcovi medii

  • 2 2 frunzulițe de dafin (opțional)

  • 1 1 legătura de pătrunjel

  • sare și piper după gust

Directions

  • Curățați și spălați bine cartofii. Tăiați-i în bucăți potrivite, nu prea mici, astfel încât să nu se dezintegreze în timpul gătirii.
  • Într-o oală mare, încălziți uleiul la foc mediu și adăugați cățeii de usturoi zdrobiți și lăsați-i să sfârâie ușor în ulei pentru a elibera aroma lor.
  • Adăugați cartofii în oală și amestecați bine pentru a-i acoperi cu uleiul aromat.
  • Lăsați cartofii să se prăjească ușor la suprafață pentru a le carameliza zaharurile și amidonul, ceea ce va adăuga adâncimea aromei.
  • Adăugați ceapa tocată și morcovii în oală și amestecați bine. Se lasă ceapa să se înmoaie și să se caramelizeze ușor.
  • Adăugați cubulețele de ardei și amestecați ingredientele.
  • În loc să adăugați apă, turnați roșiile (sau sucul de roșii diluat) peste cartofi și amestecați bine. Lăsați totul să fiarbă molcom până când cartofii și roșiile se gătesc și se omogenizează.
  • Gustați și ajustați cu sare și piper după gust.
  • Adăugați pătrunjelul verde tocat pentru a adăuga aromă și aspect.
  • Servește mâncarea de cartofi caldă, alături de castraveții murați, dacă dorești.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Tocană de Cartofi cu cârnați – O bunătate tradițională căreia nu îi poți rezista

Cină / Prânz

Te vei îndrăgosti de această rețetă – Piept de pui pe pat de legume

Cină / Prânz

Rețetă de Pizza de POST de Casă – Pizza de Casă Vegană

Prăjituri / Dulciuri

Sănătate și plăcere într-o singură linguriță – Tiramisu de chia, un deliciu proteic

Cină / Prânz

Metoda mea de Vinete Pane, toate Secretele Dezvaluite

Cină / Prânz

Mâncare de Pește – Pește [HERING] la Cuptor, pe Pat de Ceapă

Cină / Prânz

Salată de Roșii Orientală – Explozie de arome și culori – E deosebită, chiar deosebită

Roșiile sunt tăiate în cuburi și se combină cu ceapa roșie, toate fiind îmbrăcate într-un…

Cină / Prânz

Kaiser fiert în coji de ceapă – Fără efort, cu multă aromă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.