• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Mâncărică de Legume cu Cous Cous Pufos și Cartofi Gratinați cu Usturoi – Nu vei crede cât de buni sunt acești cartofi gratinați
Cină / Prânz

Mâncărică de Legume cu Cous Cous Pufos și Cartofi Gratinați cu Usturoi – Nu vei crede cât de buni sunt acești cartofi gratinați

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Mâncărică de legume, cous cous și cartofi (de post)

Mâncărică de legume, cous cous și cartofi (de post)

Recipe by vk

Mâncărică de Legume cu Cous Cous Pufos și Cartofi Gratinați cu Usturoi – un festin de arome!

Dacă vrei o masă sănătoasă, gustoasă și ușor de preparat, această combinație este exact ce îți trebuie! Mâncărică de legume aromată și plină de culoare: cous cous pufos, care absoarbe perfect toate aromele, cartofi gratinați cu usturoi crocanți la exterior, cremoși la interior. Perfect pentru prânz sau cină, simplu sau alături de o salată proaspătă!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • Etapa 1:
  • 3 3 cepe medii

  • 3 3 morcovi medii

  • 1/2 1/2 ardei gras roșu

  • 1/2 1/2 ardei gras verde

  • 1 1 căciulie de usturoi

  • 100 ml 100 ulei de măsline

  • 1 1 linguriță rasă cimbru uscat

  • 1 1 linguriță rasă piper

  • 4-5 g 4-5 sare

  • Etapa 2:
  • 500 ml 500 suc de roșii

  • 300 ml 300 apă

  • 250 ml 250 pastă de ardei dulce

  • 200 g 200 cous cous

  • 200 g 200 mazăre

  • 200 g 200 păstăi verzi

  • 1 1 lingură pastă de tomate

  • 1 1 linguriță pastă de ardei iute

  • 1 1 linguriță boia dulce

  • Etapa 3:
  • 500 500 -600g cartofi

  • 4 4 căței de usturoi

  • 1/2 1/2 linguriță cimbru

  • 2-3 g 2-3 sare

  • 1 1 linguriță piper

Directions

  • Într-o cratiță, se încălzesc 100 ml de ulei de măsline.
  • Se adaugă 3 morcovi tocați și se călesc până devin ușor caramelizați.
  • Se adaugă 2-3 cepe medii tocate și o căpățână de usturoi feliată fin.
  • Se presară 4-5 g de sare și se lasă la călit timp de 4-5 minute, până când ceapa devine translucidă.
  • Se adaugă ½ ardei gras verde și ½ ardei gras roșu, tocați fideluță, și se gătesc încă 3 minute.
  • Se adaugă 1 linguriță de piper proaspăt râșnit, 1 linguriță de cimbru uscat și se amestecă bine.
  • Se călesc toate ingredientele până când uleiul răzbate la suprafață.
  • Se ia cratița de pe foc și se scurge excesul de ulei.
  • În aceeași cratiță, pe foc mic, se adaugă 1 lingură de pastă de ardei iute și 1 lingură de pastă de tomate.
  • Se adaugă 200 g de cușcuș mare și se amestecă timp de 1 minut, până devine roșiatic.
  • Se adaugă 250 g de mazăre congelată și 200 g de păstăi verzi congelate, amestecând bine.
  • Se toarnă 250 ml de pastă de ardei dulce și 500 ml de suc de roșii, apoi se amestecă până când ingredientele sunt bine acoperite.
  • Se completează cu 300 ml de apă rece și se lasă la fiert la foc mic timp de 15 minute, până când cușcușul absoarbe lichidul.
  • Se curăță 500-600 g de cartofi și se feliază subțire (2-3 mm grosime).
  • Se amestecă feliile de cartofi cu uleiul scurs anterior, 4 căței de usturoi pisați, ½ linguriță de cimbru uscat, piper proaspăt râșnit și 2-3 g de sare.
  • Se toarnă amestecul de cușcuș și legume într-o tavă.
  • Se nivelează și se așază feliile de cartofi deasupra, formând un strat uniform.
  • Se toarnă peste cartofi uleiul aromatizat rămas.
  • Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 190°C și se coace timp de 45-50 de minute, până când cartofii sunt gratinați și aurii.
  • Se lasă 5-10 minute să se stabilizeze, apoi se servește caldă.
  • Se poate acompania cu mujdei de usturoi sau murături.

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Borș

Cel mai bun BORȘ – CIORBĂ de PERIȘOARE – Mâncare de post Ușoară și Rapidă

Cină / Prânz

POPCORN DE PUI – Nuggets de pui | Pui Crocant | Mini – Șnițele Pufoase în Crustă

Cină / Prânz

Supă cremă de dovlecel – Super fină și gustoasă

Cină / Prânz

„Pizza” Tradițional Românească – Prima „Piță” – Mamă, cum e!

Îmi aduc aminte de tabăra din acel an când am savurat pentru prima dată o…

Prăjituri / Dulciuri

Cele mai Bune Cornulețe cu nucă, dar și cu Rahat – Cornulețe fragede cu Rahat și Nucă

Chiar dacă poți prepara cornulețe cu untură sau chiar cu borș acru, aceste cornulețe fragede…

Cină / Prânz

Vinete coapte cu roșii și cașcaval – Aromă intensă și gust irezistibil

Prăjituri / Dulciuri

Savurați diminețile cu delicioșii Cantuccini pentru o cafea perfectă! 

Prăjituri / Dulciuri

Cea mai delicioasă Prăjitură de Banane – Prăjitură de casă simplă și rapidă – E un fel de cremă de zahăr ars cu banane

Vă încurajez să vă lăsați seduși de această prăjitură cu banane, un deliciu care se…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.