
Marmeladă de Mere cu Cacao
Recipe by vkAm descoperit cu surprindere că poți face o marmeladă de mere specială cu un truc. Am adăugat cacao, obținând un gust deosebit. Marmelada e cremoasă, fină și cu aromă de ciocolată – un deliciu pentru cei mici!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2,5-3 kg 2,5-3 mere coapte să rezulte 1,5 kg de mere curățate
1 kg 1 zahăr
70 g 70 cacao alcalină
2 2 pliculețe de zahăr vanilat (vanilinat)
1 1 baton de 10 cm de scorțișoară
Directions
- Curăță 1,5 kg de mere, îndepărtând părțile stricate. Păstrează cojile sănătoase într-un săculeț de tifon. Clătește merele și cojile sub un jet de apă.
- Pune merele curățate într-o oală, adaugă un baton de scorțișoară și săculețul cu coji. Fierbe la foc moderat timp de 20 de minute, cu capacul pus.
- După 20 de minute, scoate batonul de scorțișoară și săculețul cu coji. Stoarce bine cojile pentru a extrage toată pectina și pulpa. Folosește un mixer vertical pentru a transforma merele într-o pastă fină.
- Adaugă 2 pliculețe de zahăr vanilat și 50 g cacao alcalină peste piureul de mere. Amestecă bine până când cacaoa se încorporează complet.
- Adaugă 1 kg de zahăr și amestecă. Pune din nou oala la foc moderat, apoi redu căldura la minim. Gătește amestecul timp de 20-30 de minute, amestecând regulat pentru a preveni prinderea. Când marmelada ajunge la 105°C, este gata.
- Sterilizează borcanele la 160°C pentru 15 minute. Toarnă marmelada fierbinte în borcane, închide-le cu capacele și lasă-le să se răcească lent sub o pătură timp de 2-3 zile.
Notes
- Cantitățile date sunt pentru aproximativ 2 kg de marmeladă de mere.