• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Marmeladă de Mere cu Cacao – Cremoasă, fină și cu aromă de ciocolată – Un deliciu pentru cei mici
Rețete pentru Iarnă

Marmeladă de Mere cu Cacao – Cremoasă, fină și cu aromă de ciocolată – Un deliciu pentru cei mici

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Marmeladă de Mere cu Cacao

Marmeladă de Mere cu Cacao

Recipe by vk

Am descoperit cu surprindere că poți face o marmeladă de mere specială cu un truc. Am adăugat cacao, obținând un gust deosebit. Marmelada e cremoasă, fină și cu aromă de ciocolată – un deliciu pentru cei mici!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2,5-3 kg 2,5-3 mere coapte să rezulte 1,5 kg de mere curățate

  • 1 kg 1 zahăr

  • 70 g 70 cacao alcalină

  • 2 2 pliculețe de zahăr vanilat (vanilinat)

  • 1 1 baton de 10 cm de scorțișoară

Directions

  • Curăță 1,5 kg de mere, îndepărtând părțile stricate. Păstrează cojile sănătoase într-un săculeț de tifon. Clătește merele și cojile sub un jet de apă.
  • Pune merele curățate într-o oală, adaugă un baton de scorțișoară și săculețul cu coji. Fierbe la foc moderat timp de 20 de minute, cu capacul pus.
  • După 20 de minute, scoate batonul de scorțișoară și săculețul cu coji. Stoarce bine cojile pentru a extrage toată pectina și pulpa. Folosește un mixer vertical pentru a transforma merele într-o pastă fină.
  • Adaugă 2 pliculețe de zahăr vanilat și 50 g cacao alcalină peste piureul de mere. Amestecă bine până când cacaoa se încorporează complet.
  • Adaugă 1 kg de zahăr și amestecă. Pune din nou oala la foc moderat, apoi redu căldura la minim. Gătește amestecul timp de 20-30 de minute, amestecând regulat pentru a preveni prinderea. Când marmelada ajunge la 105°C, este gata.
  • Sterilizează borcanele la 160°C pentru 15 minute. Toarnă marmelada fierbinte în borcane, închide-le cu capacele și lasă-le să se răcească lent sub o pătură timp de 2-3 zile.

Notes

  • Cantitățile date sunt pentru aproximativ 2 kg de marmeladă de mere.

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Remediu natural SUPER eficient în lupta cu virozele și răceala – Absolut GENIAL

octombrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Lichior de Vișine – Băutura perfectă pentru musafiri – Cum se prepară Vișinata

Alegerea Ideală pentru Ospățul Musafirilor”. Cu adevărat, această băutură alcoolică a fost alegerea predilectă pentru…

Rețete pentru Iarnă

Dulceață de Ardei Iute – 2 secrete – Dulceață gustoasă și aromată, merită încercată

Rețeta „Dulceață de Ardei Iute cu Capia” te invită într-o călătorie culinară unde iuțeala specifică…

Prăjituri / Dulciuri

Colțunași cu Brânză – Chiroste sau RAVIOLI Moldovenești 

Cină / Prânz

POPCORN DE PUI – Nuggets de pui | Pui Crocant | Mini – Șnițele Pufoase în Crustă

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu GRIȘ ȘI MĂR | Plăcintă cu Mere FĂRĂ ALUAT | Tartă cu Mere cu BLAT USCAT

Salate

Salată de fasole cu leurdă –  Cea Mai Bună Salată De Sezon

Post

Cornulețe cu nucă și magiun – Fără lapte, fără ou, fără grăsime animală

Cină / Prânz

Pilaf (de Orez) cu URZICI de POST sau VEGAN

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.