• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Miel Pentru Paște – Pregătire pentru: CIORBĂ, DROB, FRIPTURĂ, PASTRAMĂ
Mâncare de Paște

Miel Pentru Paște – Pregătire pentru: CIORBĂ, DROB, FRIPTURĂ, PASTRAMĂ

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Miel Pentru Paște - Pregătire pentru: CIORBĂ, DROB, FRIPTURĂ, PASTRAMĂ

Miel Pentru Paște – Pregătire pentru: CIORBĂ, DROB, FRIPTURĂ, PASTRAMĂ

Recipe by vk

Metoda mea în pregătirea cărnii de miel pentru Paște subliniază importanța respectării tradițiilor culinare și a tehnicilor de preparare meticuloase. Prin tranșarea atentă și alocarea specifică a diferitelor părți ale cărnii pentru rețete tradiționale, se asigură maximizarea gustului și calității fiecărui preparat, contribuind la o experiență culinară autentică și memorabilă de sărbătoare.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 10-14 kg 10-14 miel

Directions

  • Carnea de miel este lăsată la răcit, ideal peste noapte, pentru a se zvânta și a intensifica aromele, o practică transmisă de generații și susținută de șef.
  • Tranșarea Cărnii:
  • Carnea este împărțită în secțiuni principale: picioare din spate, zona centrală (costiță, spată, gât) și organe (pentru drob).
  • Se folosește atât cuțitul serat, cât și satârul pentru secționarea eficientă a cărnii, în funcție de rezistența acesteia și de zona anatomică abordată.
  • Preparare Diversificată:
  • Borș de Miel: Se sugerează utilizarea unor bucăți specifice de carne pentru prepararea unui borș nemaipomenit, care va fi bogat în arome și texturi.
  • Friptură la Tavă și Cuptor: Partea de costiță și picioarele din spate sunt destinate unei fripturi geniale, care promite să fie suculentă și plină de gust.
  • Drob de Paște: Organele mielului sunt rezervate pentru prepararea tradițională a drobului moldovenesc, o rețetă emblematică pentru masa de Paște.
  • Împărțirea și Depozitarea Cărnii:
  • Carnea este împărțită în porțiuni adecvate pentru diferite preparate, facilitând astfel procesul de gătire și depozitare.

Recipe Video

Related Posts

Friptură de Miel ca Niciodată – Rețetă Simplă cu Marinadă Unică 

aprilie 22, 2025

Vrei O Pască Ușoară Și Rapidă? Încearcă Varianta Fără Aluat – Pască cu brânză

aprilie 17, 2025

Umplutura Transformată în Pască fără aluat – Rețetă de pască rapidă fără aluat – Pască cu smântână

aprilie 14, 2025

Salată de carne de miel și ouă fierte – O rețetă savuroasă și plină de culoare

iulie 2, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Post

Rețete de Post [VEGANE] – Salată de Post cu Vinete și Ardei Copți

Borș

Cel mai bun BORȘ – CIORBĂ de PERIȘOARE – Mâncare de post Ușoară și Rapidă

Rețete pentru Iarnă

Zarzavat pentru Iarnă – 3 metode de Conservare – Zarzavat pentru ciorbă, borș, supă etc.

Cum să Pregătești Zarzavat pentru Iarnă [3 METODE]. Descoperă rețete simple pentru zarzavat și metode…

Ciorbă / Supă / Borș

Doar 20 de minute și ți-ai luat energia pentru toată ziua – Supă de Ovăz cu Legume

Cină / Prânz

Dovlecel scăzut – Mâncărică de dovlecel cu smântână ca la bunica 

Prăjituri / Dulciuri

Cum să faci cele mai DELICIOASE Rulouri cu Cremă de Vanilie

Cină / Prânz

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

Cină / Prânz

Cartofi copți de 2 ori, Cu bacon, ceapă și brânză

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.