• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Mucenici Moldovenești cu Nucă și Miere cu Aluat de COZONAC
Pâine / Covrigi

Mucenici Moldovenești cu Nucă și Miere cu Aluat de COZONAC

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Mucenici Moldovenești cu Nucă și Miere cu Aluat de COZONAC

Mucenici Moldovenești cu Nucă și Miere cu Aluat de COZONAC

Recipe by vk


Mucenici moldovenești cu nucă și miere cu aluat de cozonac, asta da rețetă. Dacă vrei mucenici de frupt pentru cei 40 de Mucenici (Sfinți), atunci ai aici o rețetă de Mucenici moldovenești pufoși, delicioși, cu nucă și miere. Un deliciu și un desert nemaipomenit pentru această zi de sărbătoare.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 făină de grâu (000)

  • 100 g 100 zahăr pudră

  • 100 g 100 unt topit

  • 100-150 g 100-150 kefir

  • coaja rasă de la o lămâie

  • coaja rasă de la o portocală

  • 10 g 10 drojdie uscată, sau 50 de g proaspătă

  • 2 2 pliculețe de zahăr vanilat

  • 1/2 1/2 linguriță de sare

  • 300 g 300 nucă macinată

  • 150-200 g 150-200 miere de albine

  • 3 3 ouă pentru aluat + 1 gălbenuș pentru finisaj

Directions

  • Într-un bol mare, combină făina, zahărul pudră, drojdia uscată, zahărul vanilat, sarea, coaja rasă de lămâie și portocală.
  • Încorporează untul topit, chefirul și 2 ouă, amestecând bine până la omogenizare.
  • Framântă aluatul timp de 10-15 minute, adăugând apă sau lapte călduț dacă este necesar, până când aluatul devine elastic și neted.
  • Lasă aluatul să dospească acoperit într-un loc călduros pentru 30-40 de minute sau până când își dublează volumul.
  • Împarte aluatul dospit în bucăți de 100-150 g, formează șnururi lungi și modelează-le în forma tradițională de mucenici (8 sau infinit).
  • Așază mucenicii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperă-i și lasă-i să crească pentru încă 15-20 de minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și coace mucenicii timp de 20-25 de minute până când devin aurii și pufosi.
  • În timp ce mucenicii sunt încă fierbinți, unge-i cu miere de albine și presară nucă mărunțită pe deasupra pentru decor.

Recipe Video

Related Posts

Cremă de Zahăr Ars… Fără Zahăr Ars?!

iunie 16, 2025

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Nu mă pot sătura, doar două ingrediente cheie și sarmalele îs poveste

Post

Prăjitură de măr în straturi – Desert de post

Cină / Prânz

„Risotto” de Conopidă cu Legume – Ceea ce am eu aici este de senzație – Atât de bun încât nu-ți va veni să crezi

Acest fel de mâncare, pe care l-am denumit “Risotto de Conopidă cu Legume”, este ideal…

Post

Tehnica orientală de gătire a Gogoșilor Pufoase

Cină / Prânz

Costiță cu fasole în doar câteva minute – Rețeta rapidă și delicioasă 

Iată ce ingrediente îți sunt necesare pentru această rețetă: costiță de porc, fasole boabe, ceapă,…

Prăjituri / Dulciuri

Rețeta perfectă de Chec de căpșuni – Dulcea ta plăcere în fiecare mușcătură

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de cartofi de POST – Acrită cu un ingredient secret 

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă foarte rapidă de Gogoși cu lingura 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.