Mucenici Moldovenești cu Nucă și Miere cu Aluat de COZONAC
Recipe by Cristina
Mucenici moldovenești cu nucă și miere cu aluat de cozonac, asta da rețetă. Dacă vrei mucenici de frupt pentru cei 40 de Mucenici (Sfinți), atunci ai aici o rețetă de Mucenici moldovenești pufoși, delicioși, cu nucă și miere. Un deliciu și un desert nemaipomenit pentru această zi de sărbătoare.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 făină de grâu (000)
100 g 100 zahăr pudră
100 g 100 unt topit
100-150 g 100-150 kefir
coaja rasă de la o lămâie
coaja rasă de la o portocală
10 g 10 drojdie uscată, sau 50 de g proaspătă
2 2 pliculețe de zahăr vanilat
1/2 1/2 linguriță de sare
300 g 300 nucă macinată
150-200 g 150-200 miere de albine
3 3 ouă pentru aluat + 1 gălbenuș pentru finisaj
Directions
- Într-un bol mare, combină făina, zahărul pudră, drojdia uscată, zahărul vanilat, sarea, coaja rasă de lămâie și portocală.
- Încorporează untul topit, chefirul și 2 ouă, amestecând bine până la omogenizare.
- Framântă aluatul timp de 10-15 minute, adăugând apă sau lapte călduț dacă este necesar, până când aluatul devine elastic și neted.
- Lasă aluatul să dospească acoperit într-un loc călduros pentru 30-40 de minute sau până când își dublează volumul.
- Împarte aluatul dospit în bucăți de 100-150 g, formează șnururi lungi și modelează-le în forma tradițională de mucenici (8 sau infinit).
- Așază mucenicii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, acoperă-i și lasă-i să crească pentru încă 15-20 de minute.
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și coace mucenicii timp de 20-25 de minute până când devin aurii și pufosi.
- În timp ce mucenicii sunt încă fierbinți, unge-i cu miere de albine și presară nucă mărunțită pe deasupra pentru decor.