• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Mucenici prăjiți – O rețetă inedită, crocantă la exterior și fragedă la interior – SFINȚIȘORI de POST
Post

Mucenici prăjiți – O rețetă inedită, crocantă la exterior și fragedă la interior – SFINȚIȘORI de POST

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Mucenici prăjiți

Mucenici prăjiți

Recipe by vk

Mucenici prăjiți – crocanți, aromați și absolut delicioși!

Dacă vrei o variantă inedită a mucenicilor tradiționali, încearcă-i prăjiți! Crocanți la exterior, fragezi la interior, perfecți serviți cu miere și nucă. Se prepară rapid și fără efort! O gustare dulce care te va cuceri din prima!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 500 g 500 făină

  • 250 ml 250 apă

  • 80 ml 80 ulei

  • 7 g 7 drojdie

  • 1 1 lingură zahăr

  • 2 g 2 sare

  • 1 l 1 ulei

  • miere de albine și miez de nucă

Directions

  • Dizolvă 7 g de drojdie uscată într-un bol cu 50 ml apă călduță și o lingură de zahăr.
  • Amestecă și lasă timp de 5-10 minute, până când drojdia devine spumoasă.
  • Într-un bol mare sau în bolul unui robot de bucătărie, adaugă 500 g de făină de grâu.
  • Toarnă peste făină drojdia activată și adaugă 2 g de sare și 80 ml ulei de floarea-soarelui.
  • Amestecă și adaugă aproximativ 200 ml de apă călduță, treptat, până obții un aluat elastic.
  • Frământă timp de 10-15 minute, apoi unge aluatul cu puțin ulei, acoperă-l și lasă-l la dospit 40 de minute, până își dublează volumul.
  • Modelarea sfințișorilor:
  • Presară făină pe blat și răstoarnă aluatul.
  • Împarte-l în 8 bucăți egale.
  • Formează fiecare bucată într-un șnur lung, apoi modelează sub formă de opt.
  • Așază sfințișorii pe un tocător și lasă-i 5-10 minute să se relaxeze.
  • Prăjirea:
  • Încălzește 1 litru de ulei într-o crăticioară largă, la 130-140°C.
  • Prăjește sfințișorii câte 2-3 minute pe fiecare parte, până devin aurii și pufoși.
  • Scoate-i pe un șervețel absorbant pentru a elimina excesul de ulei.
  • Glazurarea și servirea:
  • Unge sfințișorii prăjiți cu miere de albine, folosind o pensulă de bucătărie.
  • Presară nucă măcinată din abundență peste ei.

Related Posts

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025

Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză – 3 Pași Simpli, Rezultat Delicios

mai 12, 2025

Rețeta De Halva Pe Care N-ai Încercat-o Încă – Cu Bezea – Halva Meringue

mai 5, 2025

Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 

aprilie 28, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Varză roșie la borcan – Rețetă pentru iarnă – Salată de varză cu morcov, țelină și hrean

Varză roșie la borcan – o rețetă extrem de simplă care se păstrează foarte bine.…

Cină / Prânz

Pui Shanghai – Le poți spune degețele de pui – O rețetă Chinezească – Mamă, ce bun e

Această rețetă cu piept de pui va aduce cu siguranță zâmbete de satisfacție pe fața…

Prăjituri / Dulciuri

TIRAMISU REȚETA ORIGINALĂ CU OU | REȚETĂ TIRAMISU SPECIAL PENTRU COPII 

Ovo-Lacto-Vegetarian

Plăcinte cu brânză, Rețeta SIMPLĂ de Plăcintă cu Brânză Sărată cu Ceapă și Mărar

Cină / Prânz

Piept de curcan umplut cu surprize delicioase: legume și cremă de brânză

Ciorbă / Supă / Borș

CIORBĂ DE BURTĂ REȚETĂ

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Vită Rețeta | Ciorbă de Văcuță | Ciorbă de Vită | Rețeta Ciorbă de Vacuță

Compoturi

Dulceață de prune – Dulceață irezistibilă, coaptă la cuptor

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.