Musaca de Cartofi cu Carne Tocată și Smântână [+ ȘMECHERII]
Recipe by CristinaServiți musacaua cu un plus de smântână și mărar pentru o prezentare estetică și un gust delicios. Această rețetă aduce o abordare unică și personalizată a musacalei tradiționale, combinând aromele clasice cu un twist modern.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 carne de porc (pulpă) tocată
2 kg 2 cartofi
2 2 cepe medii/mari
1 1 praz
1 1 morcov mediu/mare
50 ml 50 ulei măsline sau fl. soarelui
1 1 căciulie de usturoi
4-5 buc 4-5 ceapă verde
2-3 2-3 dovlecei
câteva rondele ardei gras roșu
200-250 g 200-250 smântană grasă
50 g 50 cascaval
1 1 legătură pătrunjel verde
1 1 legatură mărar verde proaspăt
2 2 ouă
sare și piper după gust
Directions
- Fierbeți cartofii cu o linguriță de sare pentru 30-40 de minute.
- Condimentați dovleceii cu sare, piper și ulei de măsline, apoi coaceți-i la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute.
- Căliți ceapa și prazul în ulei de măsline, adăugați sare și gătiți pentru 10 minute.
- Introduceți morcovul răzătorit și continuați să gătiți.
- Gătiți carnea în amestecul de ceapă și praz, adăugați piper, smântână, ouă, mărar și pătrunjel. Amestecați bine.
- Pisați cartofii fierti, adăugați sare, piper și ceapă verde tocată.
- Ungeți o tavă cu unt, apoi așezați straturi de cartofi, dovlecei și carne. Repetați.
- Amestecați smântâna, cașcavalul ras și un ou, apoi întindeți amestecul peste musaca.
- Decorați cu rondele de ardei gras și coaceți la cuptor la 180 de grade pentru 40-50 de minute.