N-am mâncat niciodată un PREPARAT din PORC atât de delicios! Rețete de Sărbători
Recipe by CristinaAcest preparat de porc, este ideal ca mâncare de sărbători, un mușchiuleț țigănesc, o rețetă tradițional românească, genial de gustoasă. Iată încă o rețetă de cum să pregătești porcul, în prag de sărbători, Un mușchiuleț de porc cu cotlet de porc, un așa-zis mușchiuleț țigănesc puțin atipic ar zice unii.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngrediente mușchi țigănesc:
1.5-2 kg 1.5-2 cotlet, sau după caz
1 1 mușchiuleț de porc
- Ingrediente pentru marinare/saramură
35 g 35 sare grunjoasă, fără iod, la litru de apă
1 1 căciulie de usturoi
5-6 g 5-6 cimbru uscat
15 15 boabe ienibahar
1 1 linguriță piper boabe
1 1 linguriță coriandru boabe
5-6 5-6 frunzulițe de dafin
2-2,5 L 2-2,5 apă, cât să acopere carnea
- Ingrediente bait semi-umed:
2 2 linguri de boia dulce, sau afumată
1 1 linguriță boabe coriandru
1 1 lingură boabe de piper
8-10 8-10 boabe ienibahar
5-6 g 5-6 cimbru uscat
1/2 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
1 1 lingură de sare
15 ml 15 apă
Directions
- Îndepărtează țesutul albicios și tare de pe cotlet și mușchiuleț.
- Fă o încizie în mijlocul cotletului.
- Adaugă cimbru și piper în încizie.
- Introdu mușchiulețul în cotletul de porc.
- Leagă cotletul împănat.
- Zdrobește boabele de piper, yenibahar și coriandru.
- Adaugă cimbru, fulgi de ardei iute, boia de ardei dulce și sare.
- Adaugă apă pentru a face o pastă.
- Pune cotletul împănat în saramură și lasă-l la frigider pentru o săptămână.
- Scoate cotletul și lasă-l la uscat pentru 3 zile.
- Afumă cotletul cu lemn de cireș pentru 3 ore.
- Unge cotletul cu pasta de condimente.
- Coace la cuptor la 100 de grade Celsius până când temperatura internă a cărnii ajunge la 70 de grade Celsius.
- Lasă carnea să se odihnească peste noapte după coacere.