• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Mușchi țigănesc – N-am mâncat niciodată un PREPARAT din PORC atât de delicios! Rețete de Sărbători
Cină / Prânz

Mușchi țigănesc – N-am mâncat niciodată un PREPARAT din PORC atât de delicios! Rețete de Sărbători

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
N-am mâncat niciodată un PREPARAT din PORC atât de delicios! Rețete de Sărbători

N-am mâncat niciodată un PREPARAT din PORC atât de delicios! Rețete de Sărbători

Recipe by vk

Acest preparat de porc, este ideal ca mâncare de sărbători, un mușchiuleț țigănesc, o rețetă tradițional românească, genial de gustoasă. Iată încă o rețetă de cum să pregătești porcul, în prag de sărbători, Un mușchiuleț de porc cu cotlet de porc, un așa-zis mușchiuleț țigănesc puțin atipic ar zice unii.

Print

Ingrediente mușchi țigănesc:

  • 1.5-2 kg 1.5-2 cotlet, sau după caz

  • 1 1 mușchiuleț de porc

  • Ingrediente pentru marinare/saramură
  • 35 g 35 sare grunjoasă, fără iod, la litru de apă

  • 1 1 căciulie de usturoi

  • 5-6 g 5-6 cimbru uscat

  • 15 15 boabe ienibahar

  • 1 1 linguriță piper boabe

  • 1 1 linguriță coriandru boabe

  • 5-6 5-6 frunzulițe de dafin

  • 2-2,5 L 2-2,5 apă, cât să acopere carnea

  • Ingrediente bait semi-umed:
  • 2 2 linguri de boia dulce, sau afumată

  • 1 1 linguriță boabe coriandru

  • 1 1 lingură boabe de piper

  • 8-10 8-10 boabe ienibahar

  • 5-6 g 5-6 cimbru uscat

  • 1/2 1/2 linguriță fulgi de ardei iute

  • 1 1 lingură de sare

  • 15 ml 15 apă

Directions

  • Îndepărtează țesutul albicios și tare de pe cotlet și mușchiuleț.
  • Fă o încizie în mijlocul cotletului.
  • Adaugă cimbru și piper în încizie.
  • Introdu mușchiulețul în cotletul de porc.
  • Leagă cotletul împănat.
  • Zdrobește boabele de piper, yenibahar și coriandru.
  • Adaugă cimbru, fulgi de ardei iute, boia de ardei dulce și sare.
  • Adaugă apă pentru a face o pastă.
  • Pune cotletul împănat în saramură și lasă-l la frigider pentru o săptămână.
  • Scoate cotletul și lasă-l la uscat pentru 3 zile.
  • Afumă cotletul cu lemn de cireș pentru 3 ore.
  • Unge cotletul cu pasta de condimente.
  • Coace la cuptor la 100 de grade Celsius până când temperatura internă a cărnii ajunge la 70 de grade Celsius.
  • Lasă carnea să se odihnească peste noapte după coacere.

Recipe Video

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Cele mai savuroase paste Cremoase Orzo cu pui, mazăre și praz

Cină / Prânz

Copănele Festive – Un mix special de mirodenii pentru friptura de pui Perfectă

Cină / Prânz

Creveți suculenți în sos cremos de smântână și parmezan

Cină / Prânz

Paste cremoase cu Sos de Smântână, Spanac și Ciupercuțe – Îmi place la nebunie cum arată

După cum știi, pastele sunt mereu în topul preferințelor. Așa că m-am gândit să îți…

Cină / Prânz

Metoda mea de Vinete Pane, toate Secretele Dezvaluite

Rețete pentru Iarnă

Compot de Perje – Gust intens și caramelizat, o rețetă din copilărie

Prăjituri / Dulciuri

Negresă Americană Rețeta| Negresă Pas cu Pas | Brownies – cum se Face

Mâncare de Paște

Pască cu Ciocolată și Aluat Pufos ca de Pandișpan

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.