
Nu mă pot sătura, doar două ingrediente cheie și sarmalele îs poveste
Recipe by vkAceste rulouri sunt o alternativă creativă la rețetele tradiționale, combinând gustul intens al cărnii cu dulceața subtilă a cartofilor dulci și țelinei. Sunt perfecte pentru o masă specială sau când vrei să impresionezi cu ceva nou și inovativ în bucătărie. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 de carne tocată de vită
1 1 țelină mare
1 1 dovleac plăcintar proaspăt, sau cartof dulce mare
2 2 cepe medii/mari
100 g 100 de orez
1 1 linguriță de sare, sau după gust
1 1 linguriță rasă de piper
1 1 linguriță de turmeric
1 1 linguriță de cimbru uscat
1 1 linguriță rasă de chimen
1 1 linguriță de sumac
1 1 linguriță de oregano uscat
1 1 legătură pătrunjel verde
50-60 ml 50-60 ulei de măsline
500 ml 500 apă rece
Directions
- Într-un bol mare, combină carnea tocată cu sare, piper, oregano, turmeric, chimion, sumac, pătrunjel, ceapă și orez.
- Amestecă bine până obții o pastă omogenă.
- Lasă amestecul să se odihnească în timp ce pregătești legumele.
- Folosind o mandolină sau un cuțit ascuțit, feliază subțire țelina și cartofii dulci.
- Ia o felie de țelină/cartof dulce și pune o cantitate mică din amestecul de carne pe un capăt.
- Rulează strâns, formând un rulou mic.
- Așază rulourile într-o tavă.
- Intercalează rulourile de țelină cu cele de cartof dulce.
- Toarnă ulei de măsline peste rulouri și adaugă apă până când sunt acoperite.
- Presară cimbru pe deasupra.
- Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de o oră.