
Tocană de fasole verde
Recipe by vkUn preparat simplu, sănătos și perfect pentru o masă reconfortantă în familie. O tocană de fasole verde și păstăi albe, plină de culoare și gust, perfectă pentru prânz sau cină. Această mâncare sănătoasă și reconfortantă va deveni cu siguranță un hit în bucătăria voastră. Este simplu de pregătit și incredibil de satisfăcătoare.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
300-400 g 300-400 păstăi verzi și albe
2 2 cepe medii
6-7 6-7 căței de usturoi
250-300 g 250-300 roșii
1 1 lingură pastă de tomate
1 1 ardei gras roșu
3 3 frunze dafin
1/2 1/2 legătură mărar
1/2 1/2 legătură pătrunjel
50 ml 50 ulei de măsline
250 ml 250 apă
1 1 linguriță rasă piper
4 g 4 sare
Directions
- Spală 300 g de păstăi verzi și galbene și taie-le în bucăți de 2-3 cm.
- Toacă 2 cepe medii și 6-7 căței de usturoi.
- Taie cubulețe 1 roșie mare (250-300 g) și 1 ardei gras roșu.
- Încinge într-o tigaie 50 ml de ulei de măsline la foc moderat.
- Adaugă ceapa și usturoiul, împreună cu o linguriță rasă de piper proaspăt râșnit și 4 g de sare.
- Amestecă și lasă să se înmoaie, fără să se prăjească.
- Pune păstăile în tigaie și mărește puțin focul.
- Sotează-le 2-3 minute, amestecând constant, pentru a le accentua aromele naturale.
- Adaugă 1 lingură de pastă de tomate și amestecă bine.
- Pune roșia și ardeiul gras tăiate cubulețe.
- Adaugă 3 frunze de dafin pentru un plus de aromă.
- Toarnă 250 ml de apă și amestecă pentru a desprinde caramelizarea de pe fundul tigăii.
- Redu focul la mediu-mic și lasă la fiert 20 de minute, până când păstăile sunt moi, dar își păstrează culoarea.
- Adaugă jumătate de legătură de pătrunjel și jumătate de legătură de mărar tocate mărunt.
- Gustă și ajustează de sare și piper, dacă este necesar.