• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » O altfel de friptură – Ruladă de purcel cu mirodenii, o capodoperă culinară
Cină / Prânz

O altfel de friptură – Ruladă de purcel cu mirodenii, o capodoperă culinară

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ruladă de purcel cu mirodenii

Ruladă de purcel cu mirodenii

Recipe by vk

Ruladă de purcel cu mirodenii – friptura perfectă pentru ocazii speciale!

Renunță la fripturile clasice și încearcă o ruladă suculentă și aromată, umplută cu unt și mirodenii, apoi gătită la cuptor până devine o capodoperă culinară, cu crustă crocantă și interior fraged. Deși spectaculoasă, această rețetă este surprinzător de simplă! Urmează pașii pentru a transforma o bucată de carne de porc într-un preparat festiv care va impresiona pe toată lumea.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2 kg 2 fleică de purcel (cu șoric)

  • 150 g 150 unt

  • 1 1 căciulie de usturoi

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • 1 1 linguriță cimbru uscat

  • 1 1 linguriță oregano uscat

  • 1 1 crenguță rozmarin

  • 6-7 6-7 frunzulițe salvie

  • 1/2 1/2 linguriță fulgi de ardei iute

  • 1 1 linguriță rasă piper

  • 20 g 20 sare

Directions

  • Așezați fleica pe tocător, cu șoriciul în sus.
  • Crestați șoriciul în diagonală, formând un caroiaj. Tăieturile trebuie să pătrundă doar prin șoric și puțin în grăsime, fără a ajunge la carne.
  • Întoarceți carnea și crestați partea interioară (fără șoric), pentru a permite pătrunderea aromelor.
  • Într-un bol, combinați untul moale cu sare, piper, cimbru, oregano, rozmarin, salvie, usturoi și fulgi de ardei iute. Amestecați bine până obțineți o pastă aromată.
  • Întindeți pasta de unt aromat pe partea interioară a ficuței, asigurându-vă că pătrunde în toate tăieturile.
  • Rulați carnea strâns, cu șoriciul la exterior.
  • Legați rulada cu sfoară alimentară, astfel încât să-și păstreze forma.
  • Așezați rulada pe un grătar într-o tavă, cu nodurile în sus.
  • Înveliți rulada într-o folie de aluminiu, punând o foaie de copt între carne și aluminiu pentru a preveni contactul direct.
  • Coaceți rulada la 150°C timp de 3-3,5 ore, până când temperatura internă a cărnii ajunge la 75-80°C.
  • Scoateți rulada din folie și presărați sare pe șoric pentru a obține o crustă crocantă.
  • Mutați rulada înapoi în cuptor, la 180°C, timp de 30-50 de minute, până când șoriciul devine crocant și aurit.
  • Lăsați rulada să se odihnească 15-20 de minute înainte de a o felia. Serviți cu garnituri precum cartofi copți, murături sau salate de sezon.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă albă de Cocoș – Cremoasă, gustoasă și savuroasă – Zici că e Ciorbă Rădăuțeană

Această ciorbă albă de cocoș poate fi văzută ca o alternativă la ciorba Rădăuțeană sau…

Cină / Prânz

Salată shaorma cu orez crocant – O experiență culinară unică

Cină / Prânz

Friptură de Pui la ceaun cu Ceapă și Usturoi – Friptura Moldovenilor de Dietă

Cină / Prânz

Guanciale Făcut în casă – Falcă de purcel Condimentată și maturată

Dacă n-ai avut ocazia să guști așa ceva până acum, te îndemn să încerci această…

Post

Ciulama de dovlecei de post – O rețetă simplă, gustoasă și incredibil de cremoasă, fără lapte sau smântână

Cină / Prânz

Orez la cuptor cu carne de pui – Mâncare delicioasă și hrănitoare care vă va încânta papilele gustative 

Cină / Prânz

Cea mai gustoasă salată de morcovi – Rețetă simplă și rapidă

Ciorbă / Supă / Borș

Cum se fac găluștele? Metoda simplă! Supă de vită cu găluşte 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.