O idee care s-a transformat într-un deliciu – Tocăniță de ciuperci cu pui
Recipe by CristinaTocănița de ciuperci cu piept de pui – ocombinație delicioasă de ciuperci aromate și pui fraged, îmbibată într-un sos cremos și îmbogățită cu ierburi proaspete, ce va încânta papilele gustative ale întregii familii! Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 ciuperci
400 g 400 piept de pui
1 1 ceapă mare
1 1 căciulie de usturoi
1 1 morcov mediu
400 ml 400 suc de roșii
1 1 ardei kapia
100 ml 100 ulei de măsline
1 1 linguriță boia de ardei dulce
5 g 5 sare
2 g 2 piper
Directions
- Încingeți uleiul într-o tigaie mare și adăugați ciupercile. Sotați-le timp de 3-4 minute, până când se rumenesc și lasă uleiul la suprafață, apoi scoateți-le și păstrați-le deoparte.
- În aceeași tigaie, adăugați pieptul de pui și sotați-l până când se rumenește, apoi scoateți-l și păstrați-l deoparte.
- În tigaie, adăugați ceapa, usturoiul și morcovul. Sotați până când se înmoaie, apoi condimentați cu sare, piper și boia dulce afumată.
- Adăugați sucul de roșii și lăsați să fiarbă la foc mic, ajutând la deglazarea tigaiei.
- Introduceți ciupercile și carnea de pui înapoi în tigaie. Adăugați ardeiul capia.
- Fierbeți totul la foc mic pentru aproximativ 20 de minute, până când tocanița se leagă bine.
- La final, adăugați pătrunjelul verde pentru un plus de culoare și aromă.