• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » O prăjitură cu mere rapidă și super delicioasă
Prăjituri / Dulciuri

O prăjitură cu mere rapidă și super delicioasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
O prăjitură cu mere rapidă și super delicioasă

O prăjitură cu mere rapidă și super delicioasă

Recipe by vk

Această prăjitură cu mere are un gust deosebit datorită merelor proaspete și aromate. Este perfectă pentru a te reîntoarce în amintirile copilăriei și pentru a te bucura de gustul autentic al merelor.
Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1,2 kg 1,2 mere

  • 200 g 200 zahăr

  • 250 g 250 făină

  • 100 ml 100 lapte

  • 100 ml 100 ulei

  • 3 3 ouă

  • 1 1 fiolă esență de vanilie

  • 10 g 10 praf de copt

  • 1 1 vârf linguriță scorțișoară

  • 1 1 vârf linguriță sare

Directions

  • Rade merele pe răzătoarea mare, cu tot cu coajă.
  • Adaugă 50 g zahăr și scorțișoara peste mere și amestecă bine pentru a elibera sucurile.
  • Într-un bol mare, sparge 3 ouă și adaugă un praf de sare, esența de vanilie, 100 ml lapte, 100 ml ulei și 150 g zahăr. Bate bine până când zahărul se dizolvă.
  • Adaugă făina și praful de copt, folosind un blender vertical pentru a evita formarea glutenului. Amestecă până la omogenizare.
  • Împarte aluatul în două părți egale.
  • Toarnă prima jumătate de aluat într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și coace la 180 de grade Celsius pentru 15 minute.
  • După ce aluatul s-a răcorit ușor, stoarce sucul în exces din mere și întinde-le uniform peste stratul de aluat.
  • Adaugă cealalta jumătate de aluat peste mere.
  • Coace la 160 de grade Celsius pentru aproximativ 30-35 de minute, până când se rumenește.
  • După ce prăjitura s-a răcit, presară zahăr pudră vanilat pe deasupra.

Recipe Video

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Post

Perfect pentru cei care țin post – Orez cu legume si fasole, rapid și delicios

Cină / Prânz

Pui Shanghai – Le poți spune degețele de pui – O rețetă Chinezească – Mamă, ce bun e

Această rețetă cu piept de pui va aduce cu siguranță zâmbete de satisfacție pe fața…

Cină / Prânz

Musaca de Cartofi, cu Spanac fără Carne – Un deliciu de la mic la mare

Cină / Prânz

Salată de CURCAN, mai bună decât Salata BOEUF

Prăjituri / Dulciuri

Turtă Dulce cu NUCĂ [DE CRĂCIUN] | Turtă Dulce de Casă | Rețetă Turtă Dulce

Cină / Prânz

Fish and Chips | MACROU PANE | REȚETE CU MACROU| CARTOFI CU PEȘTE

Cină / Prânz

Chec Aperitiv – Rețetă gustoasă și savuroasă, te scoate din orice încurcătură

Aceasta rețetă de chec aperitiv se numără printre cele mai bune și te va încânta…

Cină / Prânz

Gyros de Porc | Gyros de Porc cu Tzatziki și Lipie Grecească de Casă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.