O prăjitură cu mere rapidă și super delicioasă
Recipe by CristinaAceastă prăjitură cu mere are un gust deosebit datorită merelor proaspete și aromate. Este perfectă pentru a te reîntoarce în amintirile copilăriei și pentru a te bucura de gustul autentic al merelor.
Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1,2 kg 1,2 mere
200 g 200 zahăr
250 g 250 făină
100 ml 100 lapte
100 ml 100 ulei
3 3 ouă
1 1 fiolă esență de vanilie
10 g 10 praf de copt
1 1 vârf linguriță scorțișoară
1 1 vârf linguriță sare
Directions
- Rade merele pe răzătoarea mare, cu tot cu coajă.
- Adaugă 50 g zahăr și scorțișoara peste mere și amestecă bine pentru a elibera sucurile.
- Într-un bol mare, sparge 3 ouă și adaugă un praf de sare, esența de vanilie, 100 ml lapte, 100 ml ulei și 150 g zahăr. Bate bine până când zahărul se dizolvă.
- Adaugă făina și praful de copt, folosind un blender vertical pentru a evita formarea glutenului. Amestecă până la omogenizare.
- Împarte aluatul în două părți egale.
- Toarnă prima jumătate de aluat într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și coace la 180 de grade Celsius pentru 15 minute.
- După ce aluatul s-a răcorit ușor, stoarce sucul în exces din mere și întinde-le uniform peste stratul de aluat.
- Adaugă cealalta jumătate de aluat peste mere.
- Coace la 160 de grade Celsius pentru aproximativ 30-35 de minute, până când se rumenește.
- După ce prăjitura s-a răcit, presară zahăr pudră vanilat pe deasupra.