O rețetă de Cașcaval pane rapidă și delicioasă
Recipe by CristinaÎn acest articol vă prezint o rețetă de Cașcaval pane, dar nu oricum – fără să spun niciun cuvânt! Da, ați auzit bine. După ce mi s-a comunicat că vorbesc mai mult decât un comentator sportiv la un meci decisiv, am decis să accept provocarea și să fac o rețetă în stilul “mima gourmet”.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 cașcaval tăiat felii de 0,5 cm
3 3 ouă bătute cu sare și puțin piper
150 g 150 făină albă de grâu
150 g 150 pesmet de pâine, făcut în casă
200 g 200 pesmet auriu
1 l 1 ulei încins bine la 150-160 grade
Directions
- Taie cașcavalul în felii sau bucăți de dimensiunea dorită, potrivite pentru o singură porție.
- Treci fiecare bucată de cașcaval prin făină, asigurându-te că este complet acoperit.
- Bate ouăle într-un bol separat și apoi trece feliile de cașcaval prin ou, asigurându-te că sunt complet acoperite.
- În final, trece feliile de cașcaval prin pesmet.
- Încinge uleiul într-o tigaie la temperatură medie.
- Pune feliile de cașcaval pane în tigaie și prăjește-le până când devin aurii și crocante pe ambele părți.
- Scoate cașcavalul pane pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Curăță și taie cartofii în formă de pai sau cuburi.
- Prăjește cartofii în ulei încins până când devin crocanți și aurii.
- Scoate cartofii pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei și presară sare după gust.
- Servește cașcavalul pane fierbinte, alături de cartofii prăjiți și murături, cum ar fi gogoșarii și castraveții murați.