Omletă clasică (Gustul copilăriei) cu brânză roșii și castraveți
Recipe by CristinaNimic nu se compară cu rețetele simple, care îți aduc aminte de copilărie, când nelipsita omletă cu ceapă verde, de primăvară, îți mângâia papilele gustative dimineața!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
3 3 ouă
4 4 fire de ceapă
2 2 linguri de ulei fl. soarelui
15-20 g 15-20 unt
sare și piper după gust
Directions
- Sparge 3 ouă într-un castron și amestecă-le bine cu puțină sare și piper proaspăt măcinat.
- Taie 4 cepe în fâșii subțiri, separatând partea albă de cea verde.
- Încinge o tigaie și adaugă 1-2 linguri de ulei.
- Călești mai întâi partea albă și puțin din tulpină a cepei în ulei încins până devin ușor călite și încep să se rumenească.
- Adaugă unt în tigaie pentru un gust lăptos și aromă.
- Distribuie uniform ouăle bătute peste ceapă și lasă-lle să se coacă la temperatură ridicată.
- Adaugă și partea verde a cepei peste ouă și o lași să se rumenească.
- Nu întorci oul, îl lași să se coacă uniform pe o parte.
- Oprește focul când oul este gata și a căpătat o culoare frumoasă.
- Așează oul pe o farfurie și îl poți servi cu castravete, roșii și brânză, după preferință.