![Osso Bucco - Un deliciu românesc în stil italian](https://ed8x7xgerv7.exactdn.com/wp-content/uploads/2024/04/maxresdefault-9.jpg?strip=all&lossy=1&resize=530%2C530&ssl=1)
Osso Bucco – Un deliciu românesc în stil italian
Recipe by CristinaAceastă rețetă italienească clasică este adusă la viață într-un mod inedit și plin de savoare. Osso Bucco este un preparat tradițional din Milano, constând în felii de vițel sau de vită gătite împreună cu oase și aromate, rezultând un fel de mâncare bogat și reconfortant. În această reinterpretare românească, vom folosi ingrediente locale și condimente care să aducă o notă de originalitate și prospețime.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
4 buv 4 rasol de vită
250 g 250 făină albă de grâu
2 2 cepe mari
2 2 tije țelină apio
1 1 morcov mare
1 1 lingură pastă de tomate
150 ml 150 vin alb
5-6 5-6 căței de usturoi
1 1 buchet garni (cimbru lămâios, rozmarin, frunze de dafin)
30-40 ml 30-40 ulei de măsline
sare și piper, după gust
Directions
- Condimentează carnea cu sare și piper, apoi leag-o cu sfoară pentru a-i menține forma.
- Încălzește o tigaie, trece carnea prin făină și prăjește-o până se rumenește.
- Călește ceapă, usturoi, morcov și țelină în aceeași tigaie, adaugă pastă de tomate și amestecă.
- Adaugă vin alb pentru a dizolva zaharurile caramelizate.
- Transferă carnea și sofritoul într-un vas de copt, adaugă bulion sau apă și coace la 170°C pentru 3 ore.
- Strecoară lichidul din vas pentru a obține sosul, ajustând consistența după necesitate.
- Servește Osso Bucco cu orez simplu sau risotto, stropind cu sosul pregătit.