• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Osso Bucco – Un deliciu românesc în stil italian
Cină / Prânz

Osso Bucco – Un deliciu românesc în stil italian

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Osso Bucco - Un deliciu românesc în stil italian

Osso Bucco – Un deliciu românesc în stil italian

Recipe by vk

Această rețetă italienească clasică este adusă la viață într-un mod inedit și plin de savoare. Osso Bucco este un preparat tradițional din Milano, constând în felii de vițel sau de vită gătite împreună cu oase și aromate, rezultând un fel de mâncare bogat și reconfortant. În această reinterpretare românească, vom folosi ingrediente locale și condimente care să aducă o notă de originalitate și prospețime.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 4 buv 4 rasol de vită

  • 250 g 250 făină albă de grâu

  • 2 2 cepe mari

  • 2 2 tije țelină apio

  • 1 1 morcov mare

  • 1 1 lingură pastă de tomate

  • 150 ml 150 vin alb

  • 5-6 5-6 căței de usturoi

  • 1 1 buchet garni (cimbru lămâios, rozmarin, frunze de dafin)

  • 30-40 ml 30-40 ulei de măsline

  • sare și piper, după gust

Directions

  • Condimentează carnea cu sare și piper, apoi leag-o cu sfoară pentru a-i menține forma.
  • Încălzește o tigaie, trece carnea prin făină și prăjește-o până se rumenește.
  • Călește ceapă, usturoi, morcov și țelină în aceeași tigaie, adaugă pastă de tomate și amestecă.
  • Adaugă vin alb pentru a dizolva zaharurile caramelizate.
  • Transferă carnea și sofritoul într-un vas de copt, adaugă bulion sau apă și coace la 170°C pentru 3 ore.
  • Strecoară lichidul din vas pentru a obține sosul, ajustând consistența după necesitate.
  • Servește Osso Bucco cu orez simplu sau risotto, stropind cu sosul pregătit.

Recipe Video

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Gazpacho – Supă răcoritoare de roșii, gata în 5 minute

Rețete de slăbit

Rețetă de Slăbit cu 3+1 Ingrediente “SECRETE” care Topesc Grăsimea din Talie

Rețete pentru Iarnă

Gogonele murate în oțet – Gogonele feliate, gata de savurat în doar 24 ore

Nu este o glumă când îți spun că aceste gogonele feliate și murate în oțet…

Post

Fără lapte, fără ou! De astăzi numai așa voi face negresa

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Fasole cu Afumătură – Cea mai gustoasă ciorbă de fasole pe care am făcut-o în ultima vreme – Zeama asta de varză face minuni

O rețetă simplă de borș de fasole cu coaste afumate. Dacă urmezi fiecare pas cu…

Cină / Prânz

Secretele celor mai apetisante Ouă Umplute – 5 variante de decor și trucuri

Astăzi vom descoperi toate secretele celor mai apetisante Ouă Umplute! 🥚🐣 Cu 5 variante de…

Cină / Prânz

Rețetă Rapidă de Post – o Mâncărică de Urzici CREMOASĂ cu Super GUST

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura perfectă din 2 ingrediente – Prăjitură cu ciocolată

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.