
Ouă Umplute | Ouă Umplute cu Pate și Maioneză | Ouă Umplute cu Ton și Brânză
Recipe by CristinaOuă umplute, doar trei variante, dar toate trei delicioase. Am făcut renumitele ouă umplute cu pate și maioneză, ouă umplute cu ton și ouă umplute cu cremă de brânză. Toate aceste antreuri sunt vestite și de nelipsit în preajma sărbătorilor.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalOuă Umplute cu Pate de ficat și Maioneză:
4 4 gălbenușuri de ou fierte tare și răcite
100 g 100 pateu de ficat, de casă sau la conservă
2-3 2-3 linguri de maioneză
1 1 lingură muștar
pentru decor chips de bacon și puțină ceapă roșie
- Ouă Umplute cu Cremă de Brânză
3 3 gălbenușuri de ou fierte tare și răcite;
150-200 150-200 cremă de brânză
50-100 50-100 cașcaval
ceapă verde câteva firicele
1/2 1/2 castravete la oțet
1 1 lingură cubulețe de ardei gras sau kapia roșu
1 1 lingură ceapă roșie tocată mărunt
Se poate orna cu felii subțiri de ridiche și pătrunjel verde
- Ouă Umplute cu Ton:
3 3 gălbenușuri de ou fierte tare și răcite
100-150 100-150 ton în saramură
ceapă verde câteva firicele
1 1 lingură pătrunjel tocat fin
1 1 lingură cubulețe de ardei gras sau kapia roșu
1 1 lingură ceapă roșie tocată mărunt
2-3 2-3 linguri de maioneză
Directions
- Pune ouăle într-o cratiță și acoperă-le cu apă rece. Adaugă o lingură de sare.
- Fierbe ouăle timp de 10-12 minute pentru a obține ouă tari.
- Scoate ouăle și pune-le într-un bol cu apă rece (eventual cu gheață) pentru a opri procesul de gătit și a facilita curățarea.
- Curăță ouăle de coajă și taie-le pe jumătate.
- Scoate gălbenușurile și pune-le într-un bol separat.
- Umplutura cu pate de ficat – Amestecă gălbenușuri trecute prin sită cu pate de ficat, muștar Dijon și maioneză.
- Umplutura cu cremă de brânză – Amestecă gălbenușuri cu cremă de brânză, cașcaval ras, castravete la oțet, ceapă șalotă, ceapă verde și ardei roșu.
- Umplutura cu ton -Amestecă gălbenușuri cu ton, ceapă șalotă, ardei roșu, ceapă verde și pătrunjel.
- Umple jumătățile de albuș cu fiecare umplutură pregătită, folosind un poș sau o lingură.