Pâine cu cașcaval și usturoi
Recipe by CristinaAceastă pâine cu usturoi este perfectă ca aperitiv sau ca gustare alături de o salată sau supă. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Aluat pâine:
200 g 200 făină de grâu
1 1 ou
20 g 20 zahăr
5 g 5 drojdie
30 g 30 unt
3 g 3 sare
80-150 ml 80-150 lapte cald (max. 40 gr C)
- Pentru uns pâinea și topping:
puțin ou bătut
5 g 5 zahăr
15 g 15 unt
1 1 lingură de maioneză sau 20 ml ulei de măsline
5-7 5-7 căței de usturoi mărunțit
1-2 1-2 cepe verzi
cașcaval, mozzarella, cheddar, etc
Directions
- Bateți bine oul, apoi puneți-l într-un castron mare, reținând o lingură pentru mai târziu.
- Adăugați drojdia și zahărul și amestecați până când se dizolvă.
- Cerneți făina în castron, adăugați laptele călduț treptat și frământați. Adăugați sarea și untul și continuați să frământați până când obțineți un aluat omogen și nelipicios.
- Formați o bilă din aluat și puneți-o într-un castron uleiat. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc călduros pentru aproximativ 40 de minute.
- Într-un castron mic, amestecați usturoiul tocat, untul la temperatura camerei, maioneza și rozmarinul tocat. Amestecați până la omogenizare.
- După ce aluatul a crescut, tăiați-l în benzi și așezați-le într-o tavă. Apăsați ușor cu palma pentru aplatizare.
- Întindeți amestecul de usturoi peste aluat și adăugați fâșii de mozzarella și cașcaval.
- Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 25-30 de minute sau până când pâinea devine aurie și cașcavalul se topește frumos.
- Lăsați pâinea să se răcească puțin înainte de a o tăia și servi.