Pâine de Casă Pufoasă [ABURITĂ] – Mai Pufoasă Decât Buretele
Recipe by CristinaAceastă pâine pufoasă poate fi servită cu unt, gem sau ca bază pentru diverse sandvișuri. Este o modalitate excelentă de a prepara pâine fără a folosi cuptorul, ideală pentru situații în care nu aveți acces la acesta sau doriți să experimentați o metodă nouă de coacere. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
300 g 300 făină de grâu (000)
3 3 oua + un gălbenuș pentru uns
5 g 5 drojdie
30 g 30 lapte praf
1/2 1/2 linguriță de sare
30 g 30 zahăr
50-100 ml 50-100 lapte
20 ml 20 ulei fl. soarelui
400 ml 400 de apă, pentru a genera aburi
Directions
- Într-un bol mare, amestecați făina, zahărul pudră și laptele praf. Adăugați drojdia uscată, uleiul de floarea-soarelui și ouăle întregi. Amestecați bine.
- Adăugați sarea și începeți să frământați aluatul, adăugând treptat lapte călduț până când obțineți un aluat omogen și elastic. Frământați pentru aproximativ 15-20 de minute.
- Formați o bilă din aluat și puneți-o înapoi în bol. Acoperiți cu folie și lăsați aluatul să crească într-un loc călduros pentru 30-40 de minute sau până își dublează volumul.
- Împărțiți aluatul în 8 bucăți egale și modelați fiecare bucată în forma unei buline. Așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Ungeți fiecare bulină cu amestecul de gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte și sare. Acoperiți tava cu o folie de plastic și lăsați să se odihnească pentru încă 20-25 de minute.
- Într-o oală mare, așezați o farfurie întoarsă și adăugați 400 ml de apă rece. Puneți tava cu bulinele de aluat peste farfurie, asigurați-vă că oala este bine acoperită și puneți o greutate peste capac. Coaceți pâinea pe foc mic timp de aproximativ 40 de minute.