• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pâine multistrat, fără drojdie și aditivi – O pâine sănătoasă și gustoasă
Pâine / Covrigi

Pâine multistrat, fără drojdie și aditivi – O pâine sănătoasă și gustoasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pâine multistrat

Pâine multistrat

Recipe by vk

Pâine multistrat – un spectacol de gust și textură!

Această pâine uimitoare, fără drojdie și fără aditivi, combină straturi de aluat pufos și crocant într-o creație spectaculoasă. Simplu de preparat și 100% naturală, va deveni rapid preferata ta la orice masă. Urmează pașii rețetei și pregătește-te să savurezi fiecare felie!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 300 g 300 făină albă

  • 4 4 ouă

  • 20 ml 20 ulei

  • 20 ml 20 ulei de măsline

  • 10 ml 10 zeamă de lămâie

  • 3-4 g 3-4 sare

  • Opșional susan alb și negru.

Directions

  • Prepararea aluatului:
  • Într-un bol, amestecă 300 g făină de grâu cu 3-4 g sare.
  • Adaugă 4 ouă întregi, 20 ml ulei de floarea-soarelui sau măsline și 10 ml zeamă de lămâie.
  • Frământă aluatul și, dacă e prea vârtos, adaugă treptat apă rece până obții un aluat elastic.
  • Frământă timp de 10 minute, apoi lasă aluatul să se relaxeze 10-15 minute.
  • Întinderea și stratificarea aluatului:
  • Presară făină pe blat și întinde aluatul cât mai subțire, folosind sucitorul.
  • Dacă este nevoie, trage ușor de margini pentru a-l întinde mai bine.
  • Unge suprafața cu 20 ml ulei de măsline.
  • Pliază aluatul în mai multe straturi, împăturindu-l succesiv din ambele părți.
  • Modelarea și coacerea:
  • Întinde din nou aluatul pentru a obține o formă rotundă sau dreptunghiulară.
  • Transferă-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Unge-l cu ulei de măsline și presară susan alb și negru pe suprafață.
  • Acoperă tava cu o altă tavă pentru a imita coacerea tradițională orientală.
  • Coace la 200°C (căldură sus și jos) timp de 30-40 de minute. La jumătatea timpului, întoarce pâinea pentru o coacere uniformă.
  • Finalizarea:
  • Scoate pâinea din cuptor și acoper-o cu un prosop pentru a deveni mai moale la suprafață.
  • Las-o să se odihnească 15 minute, apoi taie și savurează pâinița crocantă și aromată

Related Posts

Cornulețe aperitiv fragede și aromate – Deliciul perfect pentru orice ocazie

ianuarie 15, 2025

Pâine dietetică cu maia – Combinația perfectă între gust și sănătate

ianuarie 14, 2025

Pâine Pizza – Super Pufoasă, se topește-n Gură

septembrie 24, 2024

Pâine integrală 100% de casă, cu mix de semințe rumenite și TOATE SECRETELE

martie 26, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Clătite la Cuptor – Rețetă de la neamuri din Germania cu ciocolată și banane

Cină / Prânz

 Inele de Ceapă, Cum să Faci Inele de Ceapă Pane Crocante cu FULGI de Porumb

Cină / Prânz

Mușchiuleț Aperitiv de Porc cu Legume și Bacon – Deliciul musafirilor

Rețete de slăbit

 Salată de Morcov cu Țelină ca-n Moldova – Salată de crudități 

Pregătirea acestei salate este extrem de ușoară și rapidă. Este o salată clasică, inspirată de…

Cină / Prânz

Șnițel Vienez | Rețeta Șnițel | Șnițel de Porc | Șnițel cu Pesmet

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura cu Măr a Bunicii: Secretul Gustului Autentic de Acasă

Salate

Cea mai cremoasă Salată Coleslaw – Cremoasă, crocantă și plină de savoare, gata în 5 minute

Cină / Prânz

Orez prăjit în stil asiatic ușor caramelizat cu ou și ceapă verde

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.