• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pâine Pizza – Super Pufoasă, se topește-n Gură
Cină / Prânz

Pâine Pizza – Super Pufoasă, se topește-n Gură

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pâine Pizza

Pâine Pizza

Recipe by vk

Dacă iubești pizza și pâinea proaspătă, această rețetă de Pâine Pizza este perfectă pentru tine! Un mod delicios de a combina cele două favorite într-o singură pâine plină de surprize.

Imaginează-ți straturi crocante de aluat, sos aromat și brânză topită la fiecare mușcătură. Pâinea Pizza este simplu de împărțit și pur și simplu delicioasă!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Pentru aluat:
  • 600 g 600 făină albă

  • 350 ml 350 apă (100 de ml apă călduță)

  • 30 g 30 drojdie proaspătă

  • 1 1 lingură ulei de măsline

  • 1 1 lingură rasă zahăr

  • Pentru interior:
  • 1 1 borcan sos pentru pizza

  • 200 g 200 mușchiuleț de purcel/șuncă presată etc.

  • 200 g 200 cașcaval

  • 200 g 200 mozzarella

  • 1 1 lingură ulei de măsline

  • Alte ingrediente:
  • 1 1 ou

  • 1 1 praf de sare

Directions

  • Dizolvă 30 g de drojdie proaspătă în 100 ml de apă călduță (aprox. 30°C) și adaugă o lingură rasă de zahăr. Lasă să se activeze timp de 10 minute.
  • Într-un bol mare sau folosind un malaxor, adaugă 600 g de făină și 6-9 g de sare, apoi încorporează treptat drojdia activată.
  • Adaugă aproximativ 350 ml de apă, puțin câte puțin, până obții un aluat omogen, elastic.
  • Frământă-l timp de 15 minute până devine neted și nu se mai lipește de vas.
  • Lasă aluatul la dospit, acoperit cu un prosop, timp de 40 de minute, până își dublează volumul.
  • Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină, dându-i o formă dreptunghiulară cu grosimea de aproximativ 1 cm.
  • Unge aluatul cu sos de pizza și presară pe deasupra 200 g de cașcaval ras și felii de mozzarella. Adaugă cârnați sau alt tip de carne, dacă dorești.
  • Taie aluatul în pătrățele de aproximativ 8 cm și pune-le strat peste strat într-o tavă. Lasă tava să mai stea 20 de minute la temperatura camerei.
  • Unge aluatul cu un ou bătut și coace la 180°C timp de 40-50 de minute, până devine rumen.
  • Lasă pizza-pâine să se răcească ușor înainte de a o servi.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Ștrudel de mere cu migdale – E simplu, aromat și gata în câțiva pași

Post

Salata care umple mațul – Salată de Ceapă cu Bulion și Morcov (de post)

Mâncare de Paște

5+1 Tipuri de Aperitiv RAPID – Aperitive de Paște [pe BAGHETĂ]

Cină / Prânz

Mâncare de Pește – Pește [HERING] la Cuptor, pe Pat de Ceapă

Prăjituri / Dulciuri

Babka cu aluat filo – Desertul care va cuceri toate gusturile

Salate

Salată de crudități, cu măr, sfeclă, țelină, morcov și piept de pui

Cină / Prânz

Sarmale DE POST învelite în foi de ceapă – Rețetă inedită 

Cină / Prânz

Pui Crocant – KFC Crispy Strips, Crispy de Pui, Sos de Usturoi și Cartofi Prăjiți

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.