• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pâine tradițională cu maia și cartofi | Pâine pufoasă de casă
Pâine / Covrigi

Pâine tradițională cu maia și cartofi | Pâine pufoasă de casă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
 Pâine tradițională cu maia și cartofi | Pâine pufoasă de casă

 Pâine tradițională cu maia și cartofi | Pâine pufoasă de casă

Recipe by vk

Această rețetă tradițională este perfectă pentru cei care doresc să experimenteze gustul autentic al pâinii de casă cu cartofi, fiind ideală pentru mesele în familie sau pentru a fi savurată simplă, chiar și fără alte adăugiri.

Print

Ingrediente

  • 1 kg 1 de făină de grâu

  • 10 g 10 de sare

  • 600 ml 600 de apă

  • 4 4 cartofi fierți, răciți și dați pe răzătoare (zdrobiți)

  • Pentru maia:
  • 80-100 g 80-100 făină

  • 100 ml 100 lapte călduț

  • 1 1 lingură de zahăr

  • 50 g 50 drojdie proaspătă, sau 2 pliculețe drojdie uscată, 20 gr.

Directions

  • Se amestecă un cub de drojdie (50 grame) cu o lingură de zahăr și 100 ml de lapte călduț, apoi se adaugă 60-70 grame de făină. Se lasă să crească și se amestecă de trei ori în total.
  • Se fierb 4 cartofi (250-300 grame), se curăță și se pisează.
  • Se combină făina cu cartofii pisați, sare (10 grame) și apă călduță (aproximativ 600 ml). Se adaugă maiaua pregătită și se frământă aluatul până devine nelipicios și ușor elastic.
  • Se lasă aluatul să crească pentru aproximativ o jumătate de oră sau până își dublează volumul, acoperit cu un prosop umed.
  • Se preîncălzește un vas de fontă în cuptor la 180 de grade Celsius. Se pune aluatul în vas, se crestează, se acoperă cu capac și se coace pentru 20 de minute, apoi se continuă coacerea fără capac pentru încă o oră sau o oră și jumătate.
  • Se folosește un băț de testare pentru a verifica dacă pâinea este coaptă în interior.

Recipe Video

Related Posts

Pâine multistrat, fără drojdie și aditivi – O pâine sănătoasă și gustoasă

februarie 3, 2025

Cornulețe aperitiv fragede și aromate – Deliciul perfect pentru orice ocazie

ianuarie 15, 2025

Pâine dietetică cu maia – Combinația perfectă între gust și sănătate

ianuarie 14, 2025

Pâine Pizza – Super Pufoasă, se topește-n Gură

septembrie 24, 2024
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Sănătate și plăcere într-o singură linguriță – Tiramisu de chia, un deliciu proteic

Salate

Salată mexicană cu ton – Rețetă rapidă și hrănitoare 

Cină / Prânz

Steak Vită | Vită Medium Rare | Reverse Searing | Antricot la Tigaie | Vită la Cuptor

Ciorbă / Supă / Borș

Din câteva ingrediente a ieșit o explozie de gust – Supă de năut de post

Ciorbă / Supă / Borș

Doar 20 de minute și ți-ai luat energia pentru toată ziua – Supă de Ovăz cu Legume

Cină / Prânz

Pate de dovlecei – O rețetă pe cât de simplă, pe atât de surprinzător de gustoasă

Cină / Prânz

Mâncare SIMPLĂ și UȘOARĂ – Rețetă Paste [FETTUCCINE] cu Avocado de DIETĂ

Ciorbă / Supă / Borș

Mâncare de Dietă – Cea mai DELICIOASĂ Rețetă cu Pește – Supă de Pește cu Legume

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.