PAPANAȘI [BUCOVINENI] cu Brânză de Vaci și Dulceață de Trandafiri
Recipe by CristinaPapanași Bucovineni cu brânză de vaci și dulceață de trandafiri, sunt rețeta perfectă când vrei să te alinți cu un desert foarte gustos. Desertul perfect pentru cei mici, papanași cu dulceață, pufos și delicios. Dacă ai brânză de vaci și nu știi ce să faci, ai aici o rețetă de papanași cu dulceață și smântână.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
600 g 600 brânză de vaci
400 g 400 făină
2 2 ouă (se suplimentează cu un ou dacă este prea uscat aluatul)
30 g 30 zahăr vanilat
30 g 30 zahăr
1 1 linguriță de sare
coajă rasă de portocale
coajă rasă de lamâie
8 g 8 bicarbonat de sodiu
1 l 1 ulei
Directions
- Într-un bol mare, combinați brânza de vaci, ouăle, făina (păstrând o parte pentru modelat), zahărul vanilat, zahărul TOS, sarea, bicarbonatul de sodiu, coaja rasă de portocală și lămâie. Amestecați bine până când ingredientele sunt bine combinate și brânza se desface în bucățele mai mici.
- Pe o suprafață presărată cu făina rămasă, formați bile din aluat, aplatizați-le ușor și faceți o gaură în centru. Separat, formați biluțe mici din aluatul rămas.
- Încingeți uleiul într-o tigaie înaltă și prăjiți papanașii și biluțele formate până devin aurii și bine crescute, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
- Puneți papanașii pe o farfurie, adăugați smântâna, dulceața de trandafiri, zahăr pudră și decorați cu frunze de mentă.