Pârjoale Modovenești | Pârjoale cu Piure de Cartofi | Chiftele Moldovenești
Recipe by CristinaPârjoalele moldovenești sunt o rețetă tradițională, delicioasă și reconfortantă. Puteți ajusta ingredientele și cantitățile în funcție de preferințe.
Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1.5 kg 1.5 de carne de porc sau combinat porc / vită (70% – 30%)
3 3 cepe medii
4 4 cartofi fierți în coajă
1 1 căciulie de usturoi
1 1 lingură rasă de piper
1 1 lingură de sare
5-6 5-6 ouă întregi (aprox. 2 ouă / kg de carne)
200-250 g 200-250 pesmet
1 1 legătură mărar
1 1 legătură pătrunjel
2 2 morcovi medii spre mari
1/2 l 1/2 ulei pentru prăjit
Directions
- Tăiați ceapa “peștișor” și sotați-o în tigaie cu ulei și sare.
- Adăugați morcovii răzătoarea mică și continuați să sotați 4-5 minute.
- Amestecați carnea cu ceapa și morcovul sotat, cartofii fierți răzătoarea mică, usturoiul, mărarul, pătrunjelul, piperul, sarea și ouăle.
- Adăugați pesmetul și amestecați bine compoziția. Lăsați să se odihnească la rece pentru 30 de minute.
- Ungeți-vă mâinile cu ulei și formați pârjoalele ovală cu grosimea unui deget.
- Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mic.
- Adăugați pârjoalele și prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc frumos (aproximativ 10 minute).
- Serviți pârjoalele cu piure de cartofi și murături, de exemplu gogonele.