• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pârjoale Modovenești | Pârjoale cu Piure de Cartofi | Chiftele Moldovenești
Cină / Prânz

Pârjoale Modovenești | Pârjoale cu Piure de Cartofi | Chiftele Moldovenești

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pârjoale Modovenești | Pârjoale cu Piure de Cartofi | Chiftele Moldovenești

Pârjoale Modovenești | Pârjoale cu Piure de Cartofi | Chiftele Moldovenești

Recipe by vk

Pârjoalele moldovenești sunt o rețetă tradițională, delicioasă și reconfortantă. Puteți ajusta ingredientele și cantitățile în funcție de preferințe.
Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1.5 kg 1.5 de carne de porc sau combinat porc / vită (70% – 30%)

  • 3 3 cepe medii

  • 4 4 cartofi fierți în coajă

  • 1 1 căciulie de usturoi

  • 1 1 lingură rasă de piper

  • 1 1 lingură de sare

  • 5-6 5-6 ouă întregi (aprox. 2 ouă / kg de carne)

  • 200-250 g 200-250 pesmet

  • 1 1 legătură mărar

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • 2 2 morcovi medii spre mari

  • 1/2 l 1/2 ulei pentru prăjit

Directions

  • Tăiați ceapa “peștișor” și sotați-o în tigaie cu ulei și sare.
  • Adăugați morcovii răzătoarea mică și continuați să sotați 4-5 minute.
  • Amestecați carnea cu ceapa și morcovul sotat, cartofii fierți răzătoarea mică, usturoiul, mărarul, pătrunjelul, piperul, sarea și ouăle.
  • Adăugați pesmetul și amestecați bine compoziția. Lăsați să se odihnească la rece pentru 30 de minute.
  • Ungeți-vă mâinile cu ulei și formați pârjoalele ovală cu grosimea unui deget.
  • Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mic.
  • Adăugați pârjoalele și prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc frumos (aproximativ 10 minute).
  • Serviți pârjoalele cu piure de cartofi și murături, de exemplu gogonele.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Friptură de Iepure | Iepure la Cuptor | Iepure Umplut

Salate

Salată de avocado cu dovlecel – O rețetă delicioasă și super rapidă

Cină / Prânz

Dovleac umplut cu pulpe de pui – O rețetă delicioasă și înfiorător de bună

Cină / Prânz

Rețetă Uimitoare de Pârjoluțe cu Carne și Conopidă

Cină / Prânz

Rețetă simplă delicioasă, macrou marinat la cuptor

Cină / Prânz

Ciuperci cu carne de porc și ardei – N-am mâncat niciodată ciuperci așa delicioase

Post

Combină-le și o să te lingi pe degete – Salată cu cartofi și varză murată DE POST

Rețete pentru Iarnă

Gogonele murate – Gogonele în Saramură – Rețetă pentru Iarnă

Împărtășesc cu tine o rețetă absolut delicioasă de gogonele în saramură, perfectă pentru a fi…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.