PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI | PASCĂ CU BRÂNZĂ DE VACI PE BLAT DE BISCUIȚI
Recipe by CristinaAceastă pască cu brânză de vaci și blat de biscuiți este perfectă pentru Paște sau orice ocazie specială, oferind un gust delicios și o textură interesantă datorită combinației de brânză cremoasă și blat crocant.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 brânză de vaci
400 g 400 smântână grasă
200 g 200 biscuiți (recomandat cu unt)
100 g 100 făină de grâu
50 g 50 griș
150 g 150 zahăr
100 g 100 stafide
150 g 150 unt (temperatura camerei)
100 g 100 unt topit pentru blatul de biscuiti
5 5 ouă întregi
1/2 1/2 linguriță sare
2 2 pliculețe zahăr vanilat
1 1 linguriță esență de vanilie
1/2 1/2 linguriță praf de copt
Directions
- Umplutura:
- Într-un bol mare, amestecați 5 ouă întregi cu zahărul vanilat, zahărul normal, esența de vanilie și sarea până la omogenizare.
- Încorporați smântâna și brânza de vaci, amestecând bine.
- Adăugați untul moale și făina, amestecând continuu.
- Introduceți grișul și stafidele în compoziție, amestecând bine.
- Includeți praf de copt pentru a ajuta compoziția să crească frumos în timpul coacerii.
- Blatul de Biscuiți:
- Mărunțiți 200 grame de biscuiți în blender, adăugând zahărul și untul topit pentru a le lega.
- Într-o tavă de 25 cm pregătită cu ulei și făină, presați amestecul de biscuiți, formând un blat compact și ridicându-l ușor pe margini.
- Asamblare și Coacere:
- Puneți amestecul de brânză și smântână peste blatul de biscuiți în tava pregătită.
- Coaceți la 170 de grade Celsius pentru aproximativ o oră, verificând din când în când.
- Lăsați pască să se răcească complet, ideal peste noapte, înainte de a desface tava și a servi.