
Pască cu Brânză de Vaci și Stafide | Pască cu Aluat de Cozonac | Pască Tradițională
Recipe by CristinaPască cu Brânză de Vaci și Stafide: o simfonie de arome și texturi, unde dulceața stafidelor se împletește armonios cu finețea brânzei de vaci, într-o rețetă ce promite să încânte papilele gustative în perioada pascală.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Aluat pentru pască tradițională:
650 g 650 făină de grâu (000)
2 2 ouă întregi
50 g 50 zahăr
10 g 10 drojdie uscată (50 g proaspătă)
100-150 ml 100-150 lapte călduț în funcție de făină
150 g 150 unt topit
12 g 12 sare
- Umplutura pentru pasca Moldoveneasca;
400-500 g 400-500 brânză de vaci
3 3 ouă întregi
100 g 100 stafide
50 g 50 făină de grâu
150 g 150 zahăr
coajă rasă de lămâie și portocală
1/2 1/2 linguriță de sare
2 2 pliculețe de zahăr vanilat (vanilinat)
Directions
- Amestecați drojdia cu zahăr și lapte călduț. Lăsați deoparte pentru 10 minute.
- Într-un bol mare, combinați făina, zahărul, sarea, drojdia activată, ouăle și untul topit. Adăugați treptat laptele, frământând până obțineți un aluat omogen.
- Lăsați aluatul să se odihnească până își dublează volumul.
- Bateți ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, și un vârf de sare. Încorporați făina în amestecul de ouă.
- Amestecați brânza de vaci și stafidele în compoziție.
- Împărțiți aluatul în mai multe părți pentru a forma baza pascăi și colăcelul de deasupra.
- Turnați compoziția de brânză peste aluatul din tavă.
- Lăsați pasca să dospească pentru aproximativ o oră.
- Coaceți pasca în cuptorul preîncălzit la 170°C pentru aproximativ 75 de minute sau până când este bine rumenită.