![Pastă de Pește AFUMAT [PATE DE PEȘTE] | Salată de Icre cu Macrou Afumat](https://ed8x7xgerv7.exactdn.com/wp-content/uploads/2023/12/maxresdefault-10.jpg?strip=all&lossy=1&resize=530%2C530&ssl=1)
Pastă de Pește AFUMAT [PATE DE PEȘTE] | Salată de Icre cu Macrou Afumat
Recipe by CristinaCine ar fi zis!? Pate de pește! Ei bine, eu! Am făcut pastă de pește, pastă de pește afumat cu salată de icre. Poți spune că e o rețetă cu două preparate. O rețetă de pastă de macrou afumat și o rețetă de salată de icre simplă și originală.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 2 bucăți pește, macrou afumat, somon afumat, hering afumat, etc.
1 1 ceapă roșie medie
4 4 căței de usturoi
puțin piper proaspăt măcinat
1 1 lămâie
150 ml 150 ulei de floarea soarelui
20 g 20 unt
100 g 100 icre de crap nesărate, sau sărate puțin
Directions
- Pune 100 g de icre într-un bol curat și uscat.
- Amestecă icrele pentru aproximativ 1 minut pentru a le aerisi.
- Adaugă treptat uleiul, amestecând constant. Folosește aproximativ 150 ml de ulei în total.
- Adaugă 1-2 linguri de zeamă de lămâie și continuă să amesteci până obții o salată de icre omogenă.
- Curăță macroul afumat de piele și oase.
- Desface peștele în bucăți și pune-le într-un castron.
- Încălzește untul într-o tigaie.
- Adaugă ceapa tocată mărunt și călește-o la foc mic pentru aproximativ 2 minute.
- Adaugă usturoiul tocat și un pic de piper, amestecând continuu.
- Stinge focul și lasă amestecul să se răcească.
- Pune macroul afumat într-un mixer sau blender și mărunțește-l până devine pastă.
- Adaugă amestecul de ceapă și usturoi călit peste pasta de macrou.
- Încorporează salata de icre în pasta de pește, amestecând bine.