Paste cu sos de roșii și chiftele din cârnați | Spaghete cu sos de roșii și chiftele
Recipe by CristinaAceastă rețetă de paste cu sos de roșii și pârjoluțe este perfectă pentru o cină rapidă și delicioasă. Este o variantă excelentă pentru a satisface pofta de paste a întregii familii, combinând gustul autentic al ingredientelor proaspete cu ușurința preparării.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 paste
3 3 rosii (aprox 1 kg)
4-5 4-5 căței de usturoi mari
300 g 300 suc de roșii
1 1/2 1 1/2 linguri de pastă de tomate
1 1 morcov mediu
2 2 cepe medii
1 1 linguriță oregano uscat
4-5 4-5 cârnăciori proaspeți
sare și piper după gust
Directions
- Tăiați ceapa grosier și morcovul în cubulețe sau sferturi de cerc. Zdrobiți cățeii de usturoi cu latul cuțitului. Tăiați roșiile în bucăți mari.
- Formați pârjoluțe din cârnăciorii de vită cu porc și prăjiți-le în ulei de măsline până devin aurii.
- În același ulei, căliți usturoiul întreg, ceapa și morcovul. Adăugați sare și piper după gust.
- Adăugați pasta de tomate și amestecați.
- Incorporați sucul de roșii și roșiile tocate. Condimentați cu oregano.
- Gătiți la foc mediu spre mic pentru 6-7 minute, apoi adăugați pârjoluțele în sos și lăsați să fiarbă împreună pentru încă 2 minute.
- Într-o oală cu apă fierbinte sărată, fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj până devin al dente.
- Transferați pastele direct în sos, permițându-le să absoarbă sosul și să termine de gătit.
- Serviți pastele calde, garnisite cu pătrunjel verde tocat, parmezan ras și câteva picături de ulei de măsline pentru un plus de aromă.