• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Paste de Casă cu Cartofi, Smântână și TOCĂNIȚĂ de MĂRUNTAIE, Inimi și Pipote
Cină / Prânz

Paste de Casă cu Cartofi, Smântână și TOCĂNIȚĂ de MĂRUNTAIE, Inimi și Pipote

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Paste de Casă cu Cartofi, Smântână și TOCĂNIȚĂ de MĂRUNTAIE, Inimi și Pipote

Paste de Casă cu Cartofi, Smântână și TOCĂNIȚĂ de MĂRUNTAIE, Inimi și Pipote

Recipe by vk

Am pregătit paste de casă cu cartofi, însoțite de un sos superb de smântână la care am adăugat celebra tocaniță de măruntăie, adică mancarica de Inimi și Pipote de Pui. Mai exact, am făcut TOCANITA de MARUNTAIE.
Tocanita de măruntăie este pur și simplu delicioasă, plină de arome și gusturi care îți lasă gura apă.
Amestecul de paste de casă cu cartofi are un gust asemănător cu renumita rețetă de paste Gnocchi, iar combinația cu mâncărică de inimi și pipote de pui a ieșit senzațională.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente pentru tocăniță:
  • 1 kg 1 de pipote și inimi curățate de cheaguri și lăsate 15-20 minute în apă rece cu sare

  • 3 3 cepe mari

  • 1/2 1/2 ardei gras verde și 1/2 roșu

  • 1 1 morcov mărișor

  • 10 10 căței de usturoi

  • 3 3 frunzulițe de dafin

  • 1 1 linguriță de sare, sau după gust

  • 1 1 linguriță de piper sau după gust

  • 5 5 crenguțe de cimbru lămâios

  • 400 ml 400 apă sau supă de pui/legume, pentru a fierbe carnea

  • 100 ml 100 ulei de măsline

  • Ingrediente pentru pastele de cartofi:
  • 250 g 250 faină

  • 1 1 ou

  • 3 3 cartofi, aprox. 150 g (se lasă la fiert în apă cu coajă, si o linguriță de sare)

  • 200 g 200 smântână 32% grăsime

  • 4 4 căței de usturoi

  • sare la fiert în apa de la paste, 1 linguriță

  • sare în paste 1 linguriță

  • piper în paste 1/4 linguriță

  • 3 3 crenguțe de cimbru lămâios

  • 50 ml 50 ulei pentru a trage pastele la tigaie

  • 20-25 g 20-25 amidon de porumb

  • 2 l 2 apă pentru fiert pastele

  • 1/4 1/4 linguriță fulgi de ardei iute

Directions

  • Pentru Gnocchi:
  • Fierbe cartofii în apă cu puțină sare până devin moi și pot fi străpânși ușor cu un cuțit.
  • Lasă-i să se răcească puțin apoi decojește-i și pasează-i.
  • Într-un bol mare, amestecă cartofii pisați, oul, sare, piperul și amidonul de porumb până obții un aluat omogen.
  • Formează din aluatul obținut mici bile și apoi modelează-le în formă de gnocchi cu ajutorul unei furculițe sau al palmei.
  • Pune gnocchi-urile pe o suprafață presărată cu făină pentru a nu se lipi.
  • Fierbe gnocchi-urile în apă cu sare până când acestea încep să plutească la suprafață, apoi scurge-le și lasă-le deoparte.
  • Pentru Tocănița de Pipote și Inimi:
  • Spală și pregătește pipotele și inimile, eliminând orice părți nedorite.
  • Într-o cratiță mare, încinge uleiul de măsline și adaugă pipotele și inimile. Rumenește-le până când se caramelizază ușor.
  • Adaugă ceapa, ardeii, morcovul și usturoiul și călește-le timp de aproximativ 3 minute.
  • Adaugă frunzele de dafin, cimbrul lămâios, fulgii de ardei iute (dacă folosești) și amestecă.
  • Toarnă smântâna și zeama de la paste în cratiță și lasă să fiarbă la foc mic timp de 3-4 minute sau până când sosul se îngroașă.
  • Adaugă gnocchi-urile în tigaie și amestecă ușor pentru a le îmbrăca în sos.
  • Fierbe timp de 3 minute pentru a combina aromele și a încălzi gnocchi-urile.
  • Gustă și ajustează sarea și piperul după preferință.
  • Servește imediat, decorând cu puțin mărar proaspăt.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

 Nu pot lăuda suficient această rețetă – Tocană de fasole verde

Cină / Prânz

Sarmale DE POST învelite în foi de ceapă – Rețetă inedită 

Cină / Prânz

De Dietă – Legume, carne și orez la cuptor – 8 porții în 30 de minute

Borș

Ciorbă de Sfeclă Roșie – de Post | Borș de Sfeclă Roșie | Borș Roșu

Cină / Prânz

Mâncare SIMPLĂ și UȘOARĂ – Rețetă Paste [FETTUCCINE] cu Avocado de DIETĂ

Cină / Prânz

Cea mai Simplă și Ușoară Rețetă Chinezească, Mâncare Chinezească cu Orez Creveți și Legume

Cină / Prânz

Coaste de purcel (la cuptor) – Rețetă secretă pentru coaste cu un twist absolut delicios

Secretul acestei rețete stă în combinația unică de condimente, care pătrund și aromatizează fiecare fibră…

Cină / Prânz

 Friptură de Vită, cu cartofi fierți și copți la cuptor și pastă de hrean

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.