Paste de Casă | Fettuccine | Tagliatelle | Farfalle | Ravioli | Cavatelli
Recipe by CristinaPaste de Casă, cum se fac si de ce sunt cele mai bune făcute în casă. În acest articol am făcut paste Fettuccine, paste Tagliatelle, paste Farfalle, Ravioli umplute cu Crema de Branza si Cavatelli, ceva ce nici eu nu am crezut. Voi povesti pe îndelete, care este făina perfectă pentru paste și cum se fac pastele cu ou. dar și pastele fără ou.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 Kg 1 făină Tip 550
1 Kg 1 făină grâu dur
3 3 ouă
Directions
- Paste cu Ou:
- Amestecă făina cu ouăle bătute, uleiul de măsline și sarea.
- Frământă aluatul timp de aproximativ 15 minute pentru a dezvolta legăturile de gluten.
- Acoperă aluatul cu folie și lasă-l să se odihnească la frigider cel puțin o jumătate de oră.
- Întinde aluatul într-un strat subțire, tăi marginile pentru a obține o formă regulată.
- Pliază aluatul și taie-l în benzi pentru a obține fettuccine sau alte forme de paste dorite.
- Presară puțină făină peste paste și folosește-le imediat sau usucă-le/îngheață-le pentru utilizare ulterioară.
- Paste Fără Ou:
- Amestecă făina de grâu dur cu apă și ulei de măsline până obții un aluat coeziv.
- Frământă aluatul, ajustând cantitatea de apă pentru a obține consistența dorită.
- Acoperă aluatul și lasă-l să se odihnească la frigider cel puțin 30 de minute sau peste noapte.
- Întinde aluatul și taie-l în formele dorite (ex. cavatelli sau tagliatelle).