Paste [PENNE] cu Sos de Roșii de POST
Recipe by CristinaPaste penne cu sos de roșii, de post! Un sos deosebit, pe care îl prepar atunci când copiii mei sunt dornici de mâncare, iar pastele penne gătite astfel sunt pur și simplu delicioase.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
500 g 500 paste penne
2 2 morcovi mici (100 gr)
1 1 pătrunjel rădăcină (50 gr)
1 1 țijă țelină apio sau 50 gr țelină rădăcină
150 g 150 pastă de gogoșar sau 2 ardei grași / ardei kapia / gogoșari
50 ml 50 ulei de măsline
6 6 căței de usturoi
1 1 linguriță de sare pentru sos
1 1 lingură de sare pentru paste
450 ml 450 suc de roșii, sau 1 lingură de pastă de tomate, sau 4-5 roșii fără semințe
1 1 frunzuliță de dafin
1/2 1/2 linguriță piper
1/2 1/2 linguriță coriandru boabe, măruntit
1/2 1/2 linguriță boabe de muștar, măruntit
1/2 1/2 linguriță cimbru
1/2 1/2 linguriță oregano
50 g 50 gem sau dulceață, cea preferată
1 1 legătură de pătrunjel verde
Directions
- Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Preparare sos:
- Încălzește uleiul de măsline într-o cratiță, adaugă frunza de dafin, usturoiul mărunțit și ceapa tocată grosier.
- Adaugă morcovii și pătrunjelul rădăcină tocați, țelina apio tocată și condimentele.
- După prăjirea legumelor, adaugă pasta de gogoșar și gemul de prune.
- Adaugă sucul de roșii și apa de la paste, amestecând bine.
- Mixează amestecul în cratiță până devine o pastă fină.
- Adaugă pastele scurse în sos și amestecă bine.
- Ajustează consistența cu apa de la paste dacă este necesar.
- La final, adaugă pătrunjel proaspăt tocat și servește pastele fierbinți.