
Pastramă de Oaie la Cuptor cu Vin, o Friptură de Miel / Oaie pe Cinste
Recipe by vkPastrama de oaie se servește cu garnitură de cartofi, mămăligă, brânză de oaie, și murături pentru un prânz sau cină completă. Această rețetă promite să fie o experiență culinară remarcabilă, combinând aromele tradiționale cu tehnici de gătit moderne pentru a obține o pastramă de oaie suculentă și aromată.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1-1,5 kg 1-1,5 pastramă de oaie
1 kg 1 cartofi
3 3 cepe medii
1 c 1 ăciulie de usturoi
8-10 8-10 prune uscate
1 1 linguriță boia iute
1 1 linguriță piper
2-3 2-3 crenguțe de rozmarin
1 1 linguriță de cimbru uscat
750 ml 750 vin
2-3 2-3 frunzulițe de dafin
100 g 100 slăninuță afumată de porc
Directions
- Pastrama de oaie se călește în cratiță până când zaharurile din carne se caramelizează.
- Se adaugă ceapa, usturoiul, o crenguță de rozmarin, sare, piper, și vin pentru a desprinde fondul de pe fundul cratiței.
- Se adaugă în cratiță prunele deshidratate, boia de ardei iute, rozmarin, frunze de dafin, restul de usturoi, și pastrama. Se amestecă ușor.
- Se toarnă vin peste carne în cratiță, acoperindu-se carnea cu vinul ales.
- Se coace la cuptor la 160°C pentru două ore cu capac.
- După două ore, se adaugă cartofii tăiați peste carne și se amestecă pentru a împărți condimentele și ceapa.
- Se crește temperatura cuptorului la 180°C și se coace pentru încă 40-50 de minute sau până când cartofii sunt gata și lichidul a scăzut suficient.