• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pastramă de Oaie la Cuptor cu Vin, o Friptură de Miel / Oaie pe Cinste
Cină / Prânz

Pastramă de Oaie la Cuptor cu Vin, o Friptură de Miel / Oaie pe Cinste

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pastramă de Oaie la Cuptor cu Vin, o Friptură de Miel / Oaie pe Cinste

Pastramă de Oaie la Cuptor cu Vin, o Friptură de Miel / Oaie pe Cinste

Recipe by vk

Pastrama de oaie se servește cu garnitură de cartofi, mămăligă, brânză de oaie, și murături pentru un prânz sau cină completă. Această rețetă promite să fie o experiență culinară remarcabilă, combinând aromele tradiționale cu tehnici de gătit moderne pentru a obține o pastramă de oaie suculentă și aromată.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1-1,5 kg 1-1,5 pastramă de oaie

  • 1 kg 1 cartofi

  • 3 3 cepe medii

  • 1 c 1 ăciulie de usturoi

  • 8-10 8-10 prune uscate

  • 1 1 linguriță boia iute

  • 1 1 linguriță piper

  • 2-3 2-3 crenguțe de rozmarin

  • 1 1 linguriță de cimbru uscat

  • 750 ml 750 vin

  • 2-3 2-3 frunzulițe de dafin

  • 100 g 100 slăninuță afumată de porc

Directions

  • Pastrama de oaie se călește în cratiță până când zaharurile din carne se caramelizează.
  • Se adaugă ceapa, usturoiul, o crenguță de rozmarin, sare, piper, și vin pentru a desprinde fondul de pe fundul cratiței.
  • Se adaugă în cratiță prunele deshidratate, boia de ardei iute, rozmarin, frunze de dafin, restul de usturoi, și pastrama. Se amestecă ușor.
  • Se toarnă vin peste carne în cratiță, acoperindu-se carnea cu vinul ales.
  • Se coace la cuptor la 160°C pentru două ore cu capac.
  • După două ore, se adaugă cartofii tăiați peste carne și se amestecă pentru a împărți condimentele și ceapa.
  • Se crește temperatura cuptorului la 180°C și se coace pentru încă 40-50 de minute sau până când cartofii sunt gata și lichidul a scăzut suficient.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac de casă fraged și pufos – Spuneți voi că nu e fantastic

Dorind o rețetă autentică de cozonac, este esențial să onorezi tradiția. Eu am urmărit această…

Ciorbă / Supă / Borș

Cea mai GROZAVĂ Supă de URECHI sau RĂCITURI DE PORC [FIERBINȚI] – o DELICATESĂ

Cină / Prânz

Musaca rapidă și ușor de făcut – Încearcă și vei fi uimit de această explozie de arome

Salate

Salată cu Pește, Macrou Marinat la Rece, Pește Marinat în Oțet, Macrou Marinat

Mâncare de Paște

Vrei O Pască Ușoară Și Rapidă? Încearcă Varianta Fără Aluat – Pască cu brânză

Cină / Prânz

Dovlecel pane în crustă crocantă –  Un singur ingredient pui și face diferența

Mâncare de Paște

Pastramă de Oaie – REȚETA VECHE DE LA STÂNĂ

Prăjituri / Dulciuri

Gomboți – Găluște cu prune – Cea mai frumoasă amintire a copilăriei

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.