• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pate de ciuperci – Pate vegetal – Rețetă de post
Post

Pate de ciuperci – Pate vegetal – Rețetă de post

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pate de ciuperci - Pate vegetal - Rețetă de post

Pate de ciuperci – Pate vegetal – Rețetă de post

Recipe by vk

Pate de ciuperci – Pate vegetal – Rețeta de post – Acest pate vegetal de ghebe este nu doar incredibil de aromat și plin de savoare, dar este și o alternativă minunată la pateurile tradiționale, fiind 100% vegetal și super sănătos. Pentru toți iubitorii de ciuperci și pentru cei care caută variante vegetale pline de gust, această rețetă este o adevărată descoperire. Ghebele, cu aroma lor unică și textura lor plăcută, sunt baza perfectă pentru un pate cremos și delicios, care va cuceri pe oricine îl gustă.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 300 g 300 ghebe opărite

  • 100 g 100 miez de nucă

  • 3 3 cepe medii

  • 7 c 7 ăței de ustuori

  • 1 1 morcov mare

  • 60-70 ml 60-70 ulei

  • 1 1 linguriță piper

  • 1 1 linguriță sare

  • 1 1 vârf cuțiț boia dulce

Directions

  • Prăjiți nucile într-o tigaie fără ulei până când devin ușor aurii și aromate.
  • Tocați ceapa și usturoiul și pregătiți-le pentru prăjire.
  • Radeți morcovul pe răzătoarea mică.
  • Într-o tigaie, încălziți uleiul și adăugați ceapa și usturoiul, prăjindu-le până devin translucide. Adăugați apoi morcovul și ciupercile. Prăjiți până când amestecul este bine gătit și apa evaporă.
  • Mărunțiți nucile prăjite și le adăugați în tigaie peste amestecul de legume și ciuperci.
  • Asezonați cu sare, piper și boia de ardei dulce. Adăugați și verdețurile tocate, dacă doriți.
  • Transferați tot amestecul într-un blender și mixați până când obțineți o consistență cremoasă și omogenă.
  • Ajustați de asezonați dacă este necesar, apoi transferați pateul într-un bol sau borcan pentru servire sau conservare.

Recipe Video

Related Posts

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Halva de post – Un desert clasic, dulce și simplu de preparat

aprilie 7, 2025

Salata care umple mațul – Salată de Ceapă cu Bulion și Morcov (de post)

aprilie 7, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Cea mai GROZAVĂ Supă de URECHI sau RĂCITURI DE PORC [FIERBINȚI] – o DELICATESĂ

Cină / Prânz

Hamsii prăjite ca la mare – Gustare crocantă și savuroasă

Cină / Prânz

Mâncare de Orez cu Fasole Roșie – Arată precum un risotto cu fasole – Fasolea, orezul și cremozitatea asta… e ceva divin

Dintre rețetele ce au la bază orezul, un loc de cinste îl ocupă și cel…

Prăjituri / Dulciuri

Plăcintă cu Dovleac [STRATURI] Fără Aluat | Prăjitură de Brânză cu Dovleac

Cină / Prânz

Mâncărică de cartofi cu SPANAC – Cea mai colorată rețetă de post 

Cină / Prânz

Pui cu smântână și cartofi – Pui cu smântână și usturoi – De când mama m-a făcut, pui ca ăsta n-am mâncat…

Este un pui preparat cu smântână și usturoi, conform unei rețete autentice și tradiționale. Deși…

Cină / Prânz

Ciulama de Varză cu Carne Afumată – Explozie de Arome Tradiționale

Prăjituri / Dulciuri

Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.