• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Pate de dovlecei – O rețetă pe cât de simplă, pe atât de surprinzător de gustoasă
Cină / Prânz

Pate de dovlecei – O rețetă pe cât de simplă, pe atât de surprinzător de gustoasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Pate de dovlecei

Pate de dovlecei

Recipe by vk

Pate de dovlecei – cremos, sănătos și irezistibil!

O alternativă surprinzător de gustoasă la pate-ul clasic, făcut din dovlecei fierți, miez de nucă, brânză topită și ouă fierte. Textura fină și aroma echilibrată îl fac perfect pentru tartine sau sandvișuri.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 1 kg 1 dovlecei

  • 200 g 200 miez de nucă

  • 4 4 ouă fierte

  • 4 4 cuburi brânză topită

  • 3 3 căței de usturoi

  • zeama de la 1/2 lămâie

  • 1 1 linguriță rasă piper

  • 10 g 10 sare

Directions

  • Umple o oală cu apă (până la jumătate sau trei sferturi) și adu-o la punctul de fierbere.
  • Taie 1 kg de dovlecel în bucăți mari și adaugă-le în apă.
  • Adaugă 5 g de sare și puțin suc de lămâie (pentru a păstra culoarea și a potența aroma).
  • Fierbe la foc moderat spre mic 10-15 minute, până când devine moale.
  • Într-un robot de bucătărie, pune 200 g de miez de nucă, 3 căței de usturoi, 1 linguriță rasă de piper și 4 g sare.
  • Mărunțește până obții o pastă fină.
  • Adaugă 4 ouă fierte tari și 4 triunghiuri de brânză topită.
  • Mixează până obții o compoziție omogenă.
  • Scurge dovlecelul fiert într-o sită tapetată cu un prosop de bucătărie.
  • Stoarce bine excesul de apă pentru a evita un pateu prea moale.
  • Adaugă dovlecelul stors în robot și mixează până la omogenizare.
  • Adaugă 10 ml de zeamă de lămâie pentru echilibrarea gustului.
  • Dacă pateul este prea lichid, adaugă 20-50 g de pesmet și amestecă bine.
  • Transferă pateul într-un bol și lasă-l la frigider 30 de minute pentru a se întrepătrunde aromele.
  • Servește pe pâine prăjită sau cu legume crocante.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Pui COPT la Cuptor în Roșii, Usturoi și Mirodenii, cu Piure de Legume

Post

Tehnica orientală de gătire a Gogoșilor Pufoase

Salate

Salată Cubuleț – Rețetă ușoară, delicioasă și plină de vitamine

Pregătirea acestei salate este un adevărat spectacol culinar! Secretul acestei salate stă în alegerea celor…

Prăjituri / Dulciuri

Desert cu Căpșuni – Spumă de căpșuni Fină, Aerată, Delicată

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de purcel cu carne de porc crescută la Ferma Soarelui – A ieșit extraordinară, cu un gust autentic și aromată

Prăjituri / Dulciuri

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac de casă fraged și pufos – Spuneți voi că nu e fantastic

Dorind o rețetă autentică de cozonac, este esențial să onorezi tradiția. Eu am urmărit această…

Cină / Prânz

Cea mai FINĂ mâncărică de ficăței cu legume și MUȘTAR – Deloc ÎNNECĂCIOȘI!

Cină / Prânz

Plăcintă cu varză dulce – Așa bună încât vei uita că e DE POST! 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.